.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.maja.2025 17:28:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ B3 1,6TD ] pali sie przełącznik świateł w deszcz
PostNapisane: 10.sie.2006 11:19:49 
Użytkownik

witam
mam problem z moja B3 mianowicie pali mi sie przelacznik swiatel gdy pada deszcz i wlaczam swiatla to przy manetce przy kierownicy zaczyna sie tlic i wysiadaja swiatla juz 2 krotnie wymienilem pałąk przelacznika swiatel przy kierownicy ...
zdarzylo sie tak juz parokrotnie ze swiatla zaczely wariowac podczas deszczu nie wiem gdzie moze byc problem ... prawdopodobnie zwarcie ... rozbieralem klosze i tam nic nie przecieka ... bezpieczniki tez wymienione i to samo ...

moze ktos mial taki problem ... prosze o pomoc / porade

Tytuł:
PostNapisane: 10.sie.2006 12:49:11 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Jakiej mocy masz żarówki??

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2006 19:55:06 
Użytkownik

mam standardowe i napewno nie są to setki wiec to nie jest ten problem ... wiem ze bezpieczniki sa umiejscowione kolo rynny odprowadzania wody ale raczej nie zalewa ... no chyba ze sie robi dzies zwarcie na kablu. Tym trudniej to zauwazyc gdyz dzieje sie tak tylko w deszcz juz polewalem woda i pojezdzilem ale nic sie nie dzialo ... nie wiem co jeszcze robic ... :/

Mam jeszcze pomysł dać przekazniki tylko nie wiem czy wlozenie przekaznika to rozwiaze ...
Moze jest jakis artykół z zakladaniem przekaznika (jaki rodzaj moze jakies zdjecia dodatkowe czynnosci) ? Jesli ktos mialby taki to bardzo prosze o link.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2006 22:25:04 
Użytkownik

Auto: Audi B3 Quattro 86' SD
Hmm jedno pytanko a czy sprawdzałeś również tylnią wiązke i światła? zwarcie możesz mieć w tyle równie dobrze jak z przodu [a woda zpod kół "prawie" wszędzie wlezie]. Jeśli nie proponuję zajrzec tez do tylnich świateł.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2