.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 19:51:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [C3, 1.8 lpg] nie wiem czy powinienem sie martwić...
PostNapisane: 15.maja.2006 13:15:10 
Użytkownik

witam, mam problem, ostatnio pożyczyłem ojcu swoją audice, oddal mi ją wczoraj i powiedział że wlał mi doktora do silnika żeby szklanki nie cykały ( cykaja po odpaleniu kilka minut) ten doktor to K2 DOKTOR CAR SPEC pół puszki to jakies 200ml, słyszałem juz wczesniej że te doktory to dziadostwo, a dzis poczytąłem na forum i sie załamałem, co radzicie? silnik jest w dobrej kondycji, oleju nie palił wogóle, a przynajniej nie było to zauważalne dla oka,moje pytanie brzmi: CZY ISTNIEJE RYZYKKO ŻE SILNIKOWI COŚ SIE STANIE?

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 23:00:31 
Użytkownik

eee nic nie bedzie :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2006 23:07:39 
Użytkownik

Ja bym jednak zaczął ratowanie silnika nie od pracy nad objawami a poszukałbym przyczyny takiego a nie innego stanu rzeczy. Innymi słowy zacznij jeździć na tym, do czego ten silnik został zaprojektowany tj. na benzynie bo gazem to mu nie pomagasz. Tak, wiem, że te silniki są stare i przez to wytrzymałe ale dla chcącego zniszczyć nie ma nic trudnego.

Pozdrawiam

PS Nie bój się tego preparatu ale nie lej go do środka więcej.

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2006 13:29:21 
Użytkownik

Cytuj:
Ja bym jednak zaczął ratowanie silnika nie od pracy nad objawami a poszukałbym przyczyny takiego a nie innego stanu rzeczy. Innymi słowy zacznij jeździć na tym, do czego ten silnik został zaprojektowany tj. na benzynie bo gazem to mu nie pomagasz. Tak, wiem, że te silniki są stare i przez to wytrzymałe ale dla chcącego zniszczyć nie ma nic trudnego.

Co to ma wspólnego z tematem?

Chcąc zawsze można silnik zniszczyć a dobra i dobrze wyregulowana instalacja gazowa nie jest bardzo szkodliwa dla silnika. Sam mam 130tys zrobione na gazie a silniczek chodzi jak żyleta.

Nie przejmuj sie tym doktorem, nic sie nie stanie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2