Już wpłaciłem na RS II... Miałem ją na weekend i bardzi mi odpowiadała
Fakt, zawieszenie w RS I nie nadaje się do sportowej jazdy mimo modyfikacji w stosunku do seryjnej Octavi... ale nie ma co ukrywać, TO NIE JEST SAMOCHÓD SPORTOWY (mimo iż ma tradycje jako nazwa RS) a raczej wygodne GT... jak za te pieniądze co kosztuje.
Octavia I to praktycznie pierwszy samochód zrobiony po przejęciu firmy przez VW i sama konstrukcja ma już sporo czasu. Zawieszenie to kopia Golfa IV... i problem ilości miejsca na tylnej kanapie.
Skodzina bardzo zyskała po wykupieniu jej przez VW i jak się patrzy... to nadal jakość jej rośnie w stosunku do tego co było wcześniej.
Jeżeli zauważyłeś, że ten kombiak miał dobre hamulce... to proponuję przejechac się RS na oponach 225/45/17 a nie 195/65/15 jak są dawane w dizelkach. Dizje dodatkowo (po za wersją 130KM) matą na tylnej osi jeszcze bębny..
Cytuj:
Pierwsza rzecza zawsze wymieniana przeze mnie to fele i zawiecha, mocy to nie podnosi ale w zakretach mozna smialo walczyc ze sporo mocniejszymi autkami na serii i autko pewniej sie porusza oraz prezentuje sie bojowo
Fotele są świetne z bocznym trzymaniem, dodatkowo skórzana tapicerka.
W zawieszeniu wymieniłem amory (bo poprzednie coś szwankowały) no i tarcze hamulcowe na Otto Zimmermann'a nawiercane na przód, normalne na tył i klocki Ferrodo Premier na 4 koła. I tyle z zawieszenia.
Ja tym samochodem na codzień się poruszam... Zresztą, sami wiecie jakie drogi są...