.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lip.2025 00:47:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [a4 1.9TDI 1996 90KM] nowy zakup - pasek rozrzadu
PostNapisane: 23.lip.2006 17:44:22 
Użytkownik

Witam, w piatek kupilem moje pierwsze autko audi a4 1.9TDI 1996 90KM
1) teraz chce wymienic pasek rozrzadu, mam pewien dylemat bo pasek jak widzialem jest troszeczke uszczebniety na boku i zastanawiam sie czy ryzykowac z jazda do czasu wymiany.

2) Ile taka wymiana kosztuje? co nalezy przy okazji wymienic oraz gdzie mozna dostac czesci ?( najlepiej przez neta ), zalezy mi na dobrych orginalnych czesciach jesli sa w rozsadnych cenach;)

Mam jeszcze kilka usterek malutkich ale o tym pozniej chce zalatwic teraz ta najwazniejsza

Z gory dzieki za wskazowki

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 17:50:59 
Użytkownik

Wymien, taka jest zasada jak sie kupuje auto to lepiej wymieniać. Pasek i napinacz a dokładnie rolka napinacza .Wymien wszystkie paski za jednym razem to bedziesz jezdzil bez obawy nastepne 60 tys km

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 17:59:27 
Użytkownik

a czy moge na nim jezdzic przez powiedzmy tydzien bez wymiany?? nie wiem czy to jest duze ryzyko ze odrazu padnie czy sa jakies symptomy ze cos jest nie tak.

Sprawa jest taka ze potrzebuje auta do pracy, a z wymiana moge jeszcze miec troche problemow bo autko jest kupione w anglii i szukam kogos zaufanego do wymiany (juz prawie mam)

Szukam tez czesci bo chce porownac czy tu wymieniac i placic za czesci czy moze poczekac z 7 dni bo wtedy znajomy moze mi przywiezc czesci z Polski jesli bedzie znaczaca roznica w cenie

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 18:05:31 
Użytkownik

Ciekawe ile masz na tym pasku przejechane? Popatrz na niego czy nie ma wlosków na bokach czy zaolejony nie jest i czy krawedzie chodzi o te zabki sa mocno wytarte . Skoro jeszcze jest w miare to spokojnie mozesz jezdzić . Kup sobie pasek sam i wymien to nie jest zadna filozofia w kazdym carcenter dostaniesz i cena jest taka sama jak u nas.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 18:21:47 
Użytkownik

sprawdzilem pasek i zaolejony nie jest ale jest troszke poszczerbiony w kilku miejsach 10-20% paska i co najgorsza w jednym miejscu jest troszeczke skrawek urwany grubosc 1-2mm taki wlosek odstaje na 1cm dlugosci.

Jesli chodzi o ceny to chodzi mi oto ze chcialbym zrobic wszystko co mozliwe od razu przy okazji, i gosciu mi wyliczyl ze robocizna 50funciakow + pasek + inne czesci nawet nie wiem co mi wymienil musze sobie przetlumaczyc ale jak podsumowal to 400funciakow wyszlo wiec teraz chce sie dowiedziec ile to w polsce kosztuje i gdzie dostac a jutro sie do wiem co dokladnie mi wymienil.

Jesli bedzie mala roznice w cenie to oczywiscie wszystko tu kupie

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 18:51:45 
Użytkownik

czy moge jezdzic na takim pasku z uszczerbkiem przez kilka dni ? czy jest to ryzykowne??

czy mozecie mi napisac co jeszcze wymienic oprocz paska rozrzadu przy okazji rozebrania auta.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 19:01:09 
Klubowicz

Pytasz się o rzeczy których ci nikt nie zagwarantuje... pewnie możesz i na 99% nic sie nie stanie.... ale jak pasek się zerwie lub przeskoczy co jest mozliwe bo z twojego opisu wynika ze jest mocno zużyty to wpedzisz się w koszty spore..... ja bym szybko kupił części i wymieniał bo szkoda ryzykować

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 20:03:31 
Moderator

Jack napisał(a):
Wymien, taka jest zasada jak sie kupuje auto to lepiej wymieniać. Pasek i napinacz a dokładnie rolka napinacza .Wymien wszystkie paski za jednym razem to bedziesz jezdzil bez obawy nastepne 60 tys km

Oczywiście nie zapominamy o pompie wody ;-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2