.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.cze.2025 01:13:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ ALL - AUDI] wadliwe łożysko ?
PostNapisane: 02.sie.2006 11:17:45 
Użytkownik

Wymieniłem w mojej B4 1Z niedawno łożyska z przodu i nadal nie ma zmian. Założyłem ł. Master sport. Dalej szumi pry przyśpieszaniu gdzieś do 90 km/h potem znika. Zastanawiam się czy to aby nie piasta kturaś jest walnięta albo opony są nierówno już zdarta. Mam twardą zawieche - obniżenie 40/60 może to to ? koła wywazone i zbieżność niedawno ustawiana. Co o tym sądzicie ?

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2006 11:37:42 
Użytkownik

Po wciśnięciu nowych łożysk, jak miałes wszystko w rękach było zakręcić kilka razy i posłuchać.
Czy to łożyska? jadąc autem porusz delikatnie fajerą w prawo/lewo. Jesli dzwięk będzie zanikać to będą to łożyska.

Tytuł: Re: [ ALL - AUDI] wadliwe łożysko ?
PostNapisane: 02.sie.2006 12:06:06 
Użytkownik

Artur Szczepaniak napisał(a):
Wymieniłem w mojej B4 1Z niedawno łożyska z przodu i nadal nie ma zmian. Założyłem ł. Master sport. Dalej szumi pry przyśpieszaniu gdzieś do 90 km/h potem znika. Zastanawiam się czy to aby nie piasta kturaś jest walnięta albo opony są nierówno już zdarta. Mam twardą zawieche - obniżenie 40/60 może to to ? koła wywazone i zbieżność niedawno ustawiana. Co o tym sądzicie ?
\
temat łożysk był na tym forum juz chyba z milion razy wałkowany. kupuj kolego łożyska markowe - SKF, FAG, INA, SNR, FŁT ( ale nie FŁT - IMPEX), to ci szumieć nie będą a nie jakieś chinole czy inne koreańskie shity to szumieć nie będą
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2006 12:25:58 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
A może oponka ;-) szumi

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2