.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.maja.2025 11:17:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 ADR] brak ssania?
PostNapisane: 18.sie.2006 00:38:14 
Użytkownik

Auto: S6 ANK
Witam.

Ostatnio mam małe problemy z odpaleniem zimnego silnika. Prawie zawsze muszę kręcić dwa razy. Za pierwszym, auto dusi się, nie wchodzi na obroty i zazwyczaj gaśnie po 3,5 sekundach. Za drugim odpala od strzału, obroty podskakują do ok 2000 i ... no właśnie spadają od razu do 840-900 (wg wskazań climatronika). Wiem że powinno załączyć się ssanie. Po konsultacji ze szwagrem - też A4 i ADR - ssanie włącza się zawsze nawet jeśli auto stało na słońcu przy temp. zew. 30 st.C. i obroty oscylują koło 1200. U mnie po przejechaniu paru km - wg klimatronika - obroty 780-840. Niedawno zmieniałem rozrząd, pompe, paski. Przed tym autko paliło bez zarzutu, i nie zwracałem uwagi czy ssanie się załącza więc nie wiem czy ma to jakiś związek.

Wszelkie sugestie mile widziane, z góry THX

Póki walczysz - wygrywasz
OOOO 4 EVR

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2006 12:12:55 
Użytkownik

Auto: B4
Ja stawialbym standatdowo - czujnik temperatury dla kompa - dwu stykowy. Powinien znajdować się na króćcu wychodzącym z bloku silnika, jest dosc charakterystyczny, bo są tam dwa czujniki - cztero i dwu stykowy... Jeden jest ko ECU a drugi do zegarów i kontrolek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2