.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.maja.2025 22:32:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pompka paliwa w B3 1.9 E
PostNapisane: 03.sie.2004 13:04:46 
Użytkownik

Witam mam problem z pompką paliwa. Na początku wydawało mi się że pompka się zatarła bo wskaźnik się nie ruszał. sprawdziłem bezpieczniki i są ok. Po sprawdzeniu bezpieczników wyjąłem pompkę, chodziła i podawała paliwo. Czyli pompka sprawna. Następnie zajżałem do przekaźników i też ok. Dodam jeszcze że silnik to 1,9 benzynka na wielopunktowym wtrysku. Przebieg 99000.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2004 13:26:17 
Moderator

Jeśli masz problem ze wskaźnikiem paliwa to są dwie możliwości usterki.
Albo jakiś problem z pływakiem w zbiorniku paliwa, albo co najbardziej prawdopobne zimne luty bądź też brak styku gdzieś z zegarach. Wyjmij licznik przeczyść kostki spryskaj je WD-40.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2004 13:39:22 
Użytkownik

Troche źle sformuowałem pytanko. Wskaźnik jest ok wina leży pomiędzy stacyjką, bezpiecznikami, przekaźnikami a pompką paliwa. Pompka działa jak się ją wyciągnie jak ją włożę z powrotem pompka nie chodzi i nie podaje paliwa. jak już pisałem bezpieczniki, przekaźniki i pompka jest ok. chyba będę musiał lecieć po kablach aż coś znajdę. Jak mieliście taki problem lub wiecie jak to zrobić to proszę o pomoc z góry dziękuję. Pozdro Łukasz

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2004 18:11:06 
Użytkownik

Już po problemie zaprowadziłem autko do mechaniora i znalazł jakąś rozłączoną kostkę złączył i bryczka odpaliła. Już wszystko jest ok.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2