Witam!
Skąd cieknie woda do środka - audi B2
Wodę mam pod nogami z przodu i z tyłu od strony kierowcy.
Pytałem wiele razy (również tutaj ) lecz nikt nie potrafi mi odpowiedzieć, może teraz

się uda
- jeden lakiernik mówi : " trzeba wymienić auto na nowe " - bo w takim wiekowym (1983) to może być wszystko " trzeba rozebrać wszystko, lać wodą od zewnątrz , potem wejść do środka i patrzeć"

.... (mam nadzieję że ta opcja odpadnie
- z kolei inna opinia była taka, że z przodu może cieknąć przez linkę od otwierania bagażnika ...
- następną radą było sprawdzenie jakiś kanalików odprowadzających wodę gdzieś pod plastikiem osłaniającym dmuchawę ( pod maską pod wycieraczkami)...podobno jeśli są zapchane to należy je przepchać sprężonym powietrzem.....

tylko jak je znaleźć ?? (jestem przecież tylko blondynem
- kolejny forumowicz mówił , że być może to korozja pod uszczelką przedniej szyby, i żeby tam szukać, bo woda zbiera się pod podszyciem i cieknie.....
- wreszcie " ten temat już był omawiany na forum " - niestety szukałem i nie znalazłem
a co do tyłu, to niestety nikt nic nie wie.... " może podwoziem od dołu " ?? mówili...
Początkowo myślałem, że woda z tyłu przeszła od przodu, bo samochód stał na ukośnym podjeździe, lecz po wysuszeniu i postawieniu na płaskim, też jest. Zresztą wykluczyłem przejście z przodu, gdyż pod siedzeniem podłoga nie jest równa ( jest oddzielona wypukłością- element wzmocnienia nadwozia , woda żeby przejść musiałaby mieć chyba z 5 cm wysokości....więc odpada)
ps : Ostatnio widziałem starego poloneza który był suchutki w środku mimo znacznej korozji...i doszedłem do wniosku, że chociaż w tej kwestii polskie wiekowe auta ( jeśli się takowy trafi jeszcze jeżdżący

biją na głowę germańców, bo z tego co wiem, bardzo wiele starszych audi i vw ( sąsiad miał powódź w całym aucie ) ma problem z przeciekami......
pozdrawiam lubitel