.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lip.2025 01:01:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: woda! woda! woda! w środku ?
PostNapisane: 27.paź.2004 10:40:25 
Użytkownik

Witam!

Skąd cieknie woda do środka - audi B2 :?:

Wodę mam pod nogami z przodu i z tyłu od strony kierowcy.

Pytałem wiele razy (również tutaj ) lecz nikt nie potrafi mi odpowiedzieć, może teraz :?: -> :!: się uda :?:

- jeden lakiernik mówi : " trzeba wymienić auto na nowe " - bo w takim wiekowym (1983) to może być wszystko " trzeba rozebrać wszystko, lać wodą od zewnątrz , potem wejść do środka i patrzeć" :zly: .... (mam nadzieję że ta opcja odpadnie :zly:

- z kolei inna opinia była taka, że z przodu może cieknąć przez linkę od otwierania bagażnika ...

- następną radą było sprawdzenie jakiś kanalików odprowadzających wodę gdzieś pod plastikiem osłaniającym dmuchawę ( pod maską pod wycieraczkami)...podobno jeśli są zapchane to należy je przepchać sprężonym powietrzem..... :): tylko jak je znaleźć ?? (jestem przecież tylko blondynem ;)

- kolejny forumowicz mówił , że być może to korozja pod uszczelką przedniej szyby, i żeby tam szukać, bo woda zbiera się pod podszyciem i cieknie..... :?:

- wreszcie " ten temat już był omawiany na forum " - niestety szukałem i nie znalazłem :(

a co do tyłu, to niestety nikt nic nie wie.... " może podwoziem od dołu " ?? mówili...

Początkowo myślałem, że woda z tyłu przeszła od przodu, bo samochód stał na ukośnym podjeździe, lecz po wysuszeniu i postawieniu na płaskim, też jest. Zresztą wykluczyłem przejście z przodu, gdyż pod siedzeniem podłoga nie jest równa ( jest oddzielona wypukłością- element wzmocnienia nadwozia , woda żeby przejść musiałaby mieć chyba z 5 cm wysokości....więc odpada)

ps : Ostatnio widziałem starego poloneza który był suchutki w środku mimo znacznej korozji...i doszedłem do wniosku, że chociaż w tej kwestii polskie wiekowe auta ( jeśli się takowy trafi jeszcze jeżdżący :diabel: biją na głowę germańców, bo z tego co wiem, bardzo wiele starszych audi i vw ( sąsiad miał powódź w całym aucie ) ma problem z przeciekami......

pozdrawiam lubitel :piwo:

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 10:54:36 
Użytkownik

A czy masz szyberdach

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 11:00:10 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Postaw kogoś z wężem ogrodowym niech "Cię" polewa wejdz do środka węż lampe i opserwój gdzie cieknie

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 15:29:10 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Postaw kogoś z wężem ogrodowym niech "Cię" polewa wejdz do środka węż lampe i opserwój gdzie cieknie

dokładnie tylko ja proponuje pozdejmowac ze srodka ile sie da tapicerki
i jechac na karchera...

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 23:41:50 
Użytkownik

powinienes zajzec do nagrzewnicy bo to one czesto ciekna i robi sie mokra tapicerka pod nogami juz nieraz mialem taka robote niejest to przyjemne ale co zrobic jesli to konieczne i odrazu ci mowie jesli masz zamiar kleic nagrzewnice to tego nierob niedaje prawie nic a rozbierac jeszcze raz to samo niema sensu

Tytuł: woda woda
PostNapisane: 31.paź.2004 05:20:26 
Użytkownik

Jezeli masz wode w srodku jak pada deszcz i jedziesz i masz za kierowca to napewno jest to co mi sie przydarzylo po wymianie przedniego blotnika
str kierowcy, przed zalozeniem zostaly zdrapane zabezpiczenia antykorozyjne a nie dokladnie przejrzalem stan blachy i byly szczeliny na krawedziach blachy nadwozia pod blotnikiem i jak sie jedzie to woda ciurkiem leciala do srodkai pod wykladzina przelewala sie do tylu i z tego wniosek po ktorej stronie szukac a tak sie dzieje w dziadkach wieloletnich
wystarczy nakladka z blachy i spawacz i po klopocie....ale to dotyczy mojego przypadku moze byc tez u ciebie.pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2004 09:34:18 
Użytkownik

U mnie nie bylo uszczelki wokol linki od otwierania maski. Woda sobie wlatala otworem ktorym wchodzila linka do srodka auta (w okolicy bezpiecznikow).

Audi A4 1.8 ADR 1995 Right Hand Drive 10.2006 -> 02.2008
Audi A4 1.9 Tdi Avant AFN 1998 Right Hand Drive 02.2008 -> 04.2011
Audi A6 2.0 Tdi Avant BRE 2007 Right Hand Drive 04.2011 ->

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2004 09:53:44 
Użytkownik

takich moejsc gdzie sie moze lac woda jest mnóstwo...
pozdejmuj co sie da i jedz na myjkę...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2