.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lip.2025 03:22:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wtrysk gaziu do 2.3 AAR zamontowany!
PostNapisane: 30.paź.2004 01:51:20 
Użytkownik

od dzisiaj niunia jeździ na innym paliwie niż przez ostatnie prawie 13 lat. Instalka to Landi Renzo IGS z butlą 60L w kole. Zrobiłem raptem ok.100 km więc niewiele mogę powiedzieć, ale jeśli dalej wózek będzie hulał tak miło jak teraz, to sobie mogę pogratulowac decyzji. Zmiana osiągów "na oko" niezauważalna, kultura jazdy pełna, na stacji "gazowej" euforia...Jedyny mankament to elektryka, rzecz która ujawniła się po założeniu instalacji - silnik nie pracuje tak równo jak powinien, gdzieś mu coś dolega, na wolnych jak ucho do wydechu przyłożyć słychać co parę sekund lekkie "łupnięcie" z rury. Kable i kopułka wymienione, świece prawie nowe (choć gazownik nie jest do nich przekonany), pozostaje więc jeszcze parę rzeczy do sprawdzenia i mam nadzieję będzie śmigać bez zarzutu.

BTW Jeśli ktoś zna dobry warsztat na Śląsku co to potrafi nie spie.....ić i przy okazji ustawić zapłon, chętnie przyjmę namiar.

Pozdrówka

Passat B5 1.9 TDI
Chip by Rogal
Wtryski ASV

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2004 02:40:22 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
to ze co jakis czas nie przepali to moze byc wina za bogatej mieszanki na wolnych obrotach .... musisz teraz dokladnie wyregulowac instalsacje , najepiej podczas jazdy pod obciazeniem

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2004 14:27:11 
Użytkownik

Adam ile wyszła cię instalka ?? Mam takie samo autko i myślę właśnie o zmianie gaziku .
A powiedz jeszcze ile ci pali na takiej instalce , bo mi na mikserze potrafi i 15 wciągnąć

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2004 18:07:25 
Użytkownik

roofy napisał(a):
Adam ile wyszła cię instalka ?? Mam takie samo autko i myślę właśnie o zmianie gaziku .
A powiedz jeszcze ile ci pali na takiej instalce , bo mi na mikserze potrafi i 15 wciągnąć

4,1 kpln, mogło być trochę taniej w wersji z butlą walcem w bagażniku. Ja potrzebuję jednak dużo miejsca na wózek :) no i często używam kondona na narty więc to nie wchodziło w grę. A ile pali jeszcze nie wiem bo nie tankowałem drugi raz. Na przełączniku na razie pala się wszystkie 4 diody, a przejechałem ok.130 km. Więcej szczegółów dam później.

Passat B5 1.9 TDI
Chip by Rogal
Wtryski ASV

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2004 21:30:51 
Użytkownik

W Płocku za wtrysk ciągły EtaGas Tartarini z butlą w kole (tyle że 40 l.) zapłaciłem 3700 zł. Różnicy w jeździe nie zauważyłem żadnej. Też nie wiem, ile pali (bo mam uszkodzony licznik przebiegu kilometrów), ale z tego, co płacę za gaz i płaciłem za benzynę na tej samej trasie - spalanie jest porównywalne, a opłaty dwa razy mniejsze.
Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2