.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2024 10:07:13

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 13.kwi.2021 11:15:59 
Użytkownik

Dołączył(a): 13.kwi.2021 11:10:02
Posty: 7
Siema wszystkim, mam kilka pytań i prosił bym o wypowiedzi od ludzi co mają pojęcie ocb.

Planuje włożyć do swojej b5 1.9 3 cale. Aktualnie mam Full przelot, chodzi git bo turbo startuje od dołu i na dodatek jeszcze na chipie. Fajnie chodzi ale jak dla mnie za cicho :D Moje pytanie brzmi czy jak bym założył 3cale gdzieś mniej więcej od połowy było by w porządku? Wiadomo najlepiej wiadomo ciągnąć od kolektora ale nwm czy byłbym samemu to ogarnąć. Czekam na wasze wypowiedzi, pozdroo :D :) :) :d


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 13.kwi.2021 11:45:17 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31.maja.2001 01:00:00
Posty: 12006
Lokalizacja: Poznań i okolice
Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Nie no daj pan spokój.

_________________
Audi Coupe S2 - 400 KM , 440 Nm
Garrett 3071R @1.7 bar, injectors 525ccm, 7A exhaust cam, custom IC, radiator, Bosch 040 fuel pump...

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 13.kwi.2021 14:44:35 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18.sty.2006 19:22:26
Posty: 5225
Lokalizacja: Reda (pomorskie)
Auto: 80 2,3 10V
Totalny bezsens. Ani dźwięku ani parametrów nie polepszysz. A jedynie większe zachmurzenie może wystąpić, lokalne :D :P

_________________
Audi B2,B3 i B4 - były
Audi A6 3,0 30VQ tip - było
Audi S6 4,2 40V tip- były
Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 13.kwi.2021 17:49:15 
Użytkownik

Dołączył(a): 13.kwi.2021 11:10:02
Posty: 7
bloku napisał(a):
Totalny bezsens. Ani dźwięku ani parametrów nie polepszysz. A jedynie większe zachmurzenie może wystąpić, lokalne :D :P

No nie możliwe że z głosu będzie gorzej niż teraz :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 13.kwi.2021 19:46:19 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18.sty.2006 19:22:26
Posty: 5225
Lokalizacja: Reda (pomorskie)
Auto: 80 2,3 10V
Wszystko zależy co dla ciebie jest gorzej a co lepiej po przelocie - dla mnie będzie większy rezonans co się przełoży na jakość dźwięku z wydechu. Ale ja stary jestem już więc czasy głośnych fur mam za sobą ;-)

_________________
Audi B2,B3 i B4 - były
Audi A6 3,0 30VQ tip - było
Audi S6 4,2 40V tip- były
Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 13.kwi.2021 21:01:04 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19.wrz.2009 20:43:05
Posty: 5990
Lokalizacja: 51°12'N; 17°23'E - Oleśnica
dla niektórych głośniej=lepiej :)

_________________
`03 MB W211 320 CDI
`02 Audi A6 Avant 2.7T ARE, quattro, MT + LPGTech + koksu 2012-2016
`92 Audi 100 C4 Avant 2.6 ABC+Stag 300 Plus -2008-2012

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 14.kwi.2021 01:22:19 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09.gru.2003 15:35:15
Posty: 17274
Lokalizacja: Pabianice /EPLL/LCJ
Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
kacper195 napisał(a):
Siema wszystkim, mam kilka pytań i prosił bym o wypowiedzi od ludzi co mają pojęcie ocb.

Planuje włożyć do swojej b5 1.9 3 cale. Aktualnie mam Full przelot, chodzi git bo turbo startuje od dołu i na dodatek jeszcze na chipie. Fajnie chodzi ale jak dla mnie za cicho :D Moje pytanie brzmi czy jak bym założył 3cale gdzieś mniej więcej od połowy było by w porządku? Wiadomo najlepiej wiadomo ciągnąć od kolektora ale nwm czy byłbym samemu to ogarnąć. Czekam na wasze wypowiedzi, pozdroo :D :) :) :d

Turbo startuje od pierwszego ruchu rozrusznika.
Chcesz głośniej? Wywal kata i bebechy z tłumika. Pierwszy policjant Cię wyprostuje.
Napęd normalny czy inwalida?
Jakie parametry po remapie?
Pytam tak - jako laik - z czystej ciekawości ...

_________________
A4 AFN quattro 134 KM @ 344 Nm
A4 AVG quattro - już nieseryjne.
Caddy Maxi CFHF 4 Motion 194 KM @ 437 Nm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 14.kwi.2021 12:47:09 
Użytkownik

Dołączył(a): 13.kwi.2021 11:10:02
Posty: 7
Baskecior napisał(a):
kacper195 napisał(a):
Siema wszystkim, mam kilka pytań i prosił bym o wypowiedzi od ludzi co mają pojęcie ocb.

Planuje włożyć do swojej b5 1.9 3 cale. Aktualnie mam Full przelot, chodzi git bo turbo startuje od dołu i na dodatek jeszcze na chipie. Fajnie chodzi ale jak dla mnie za cicho :D Moje pytanie brzmi czy jak bym założył 3cale gdzieś mniej więcej od połowy było by w porządku? Wiadomo najlepiej wiadomo ciągnąć od kolektora ale nwm czy byłbym samemu to ogarnąć. Czekam na wasze wypowiedzi, pozdroo :D :) :) :d

Turbo startuje od pierwszego ruchu rozrusznika.
Chcesz głośniej? Wywal kata i bebechy z tłumika. Pierwszy policjant Cię wyprostuje.
Napęd normalny czy inwalida?
Jakie parametry po remapie?
Pytam tak - jako laik - z czystej ciekawości ...

Wydech mam cały wywalony (napisałem) nie chamowałem jej jeszcze wiec ci nie powiem. :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 12.sie.2021 06:51:44 
Użytkownik

Dołączył(a): 12.sie.2021 06:40:23
Posty: 2
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: A4 B5 AJL
Mniejsza srednica to wieksza predkosc spalin = glosniejszy wydech. W a3 ASZ kiedys nas ponioslo, pojechalismy 3cal przelot od turbo do konca....i... calkiem ja wyciszylo, zalamka bo mial byc z tego potwor.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 3 Cale w a4 b5
PostNapisane: 12.sie.2021 09:04:07 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02.mar.2007 10:01:15
Posty: 6215
Lokalizacja: Mogilno
Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
Dźwięk silnika w dieslu...Jak już masz ten japoński układ KataNIma to polecam teraz takie :D



Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do: