Witajcie. Miałem problem ze znikającymi kierunkowskazami. W audi za kierunkowskazy odpowiedzialny jest przekaźnik na konsoli środkowej pod włącznikiem awaryjnych - Jest to tak zwane 2w1
Ona ma przekaźnik na środku razem z włącznikiem awaryjnych.
Tutaj jest foto porada do audi po Lifcie
http://forum.samnaprawiam.com/elektryka ... -vt313.htm dodam że jest to już inny przekaźnik i inaczej się go demontuje.
W A4 z przed liftu można zdjąć też całą ramkę jak wyżej ale trzeba wyjąć radio i pod radiem są jeszcze 2 śrubki na klucz 8', trzeba posiadać klucze do wyjęcia radia i czasem też odpiąć kostki - trzeba się upewnić czy znamy kod ewentualnie czy radio nie jest kodowane.
Można to też zrobić na skróty
Oto nasz winny
Otwieramy klapkę schoweczka i wyciągamy z 2 zaczepów na dole.
Podważamy sobie ramkę konsoli i mamy dojście od góry i boku do przekaźnika.
Podważamy małym płaskim wkrętakiem przekaźnik - powinien wyjść ale gdyby nie chciał do trzeba włożyć cienki nożyk w miejsce nr. 1 i 2 - są tam blaszki ala zatrzask - u mnie nie było to konieczne.
To te blaszki
Wypinamy z kostki i wpinamy nowy przekaźnik dobrze go dociskając do końca i kierunki sprawne.
Do dostania w sklepie Moto - Firma FEBI - zapłaciłem 105zł - trzeba patrzeć na foto bo serwis już daje im inne oznaczenie niż to co jest na starym.
Dodam jeszcze że w przypadku tych przekaźników - stara wersja- nie ma możliwości ich naprawienia jak w wersji po Lifcie.