baskecior napisał(a):
Szymon, a co w sytuacji, gdy chcę kaskę do łapki? Czy tez wtedy licza części jako nowe i doliczają robocizne i inne rzezcy które wymieniłeś ?
nie odliczaja, ale zwykle staraja sie jak najmocniej zanizyc (wlasnie kombinacje z VAT). Jesli robisz w ASO to ono sie z nimi rozlicza i nawet nie mrukna co do ceny, a jesli mrukna to juz Ciebie to nie obchodzi.
Jesli planujesz zarobic na tym i montowac czesci nie oryginalne to musisz sie ostro nawalczyc zeby dostac przyzwoite pieniadze - rowne tym, ktore dostaloby ASO.
Ja z Warta mialem takie akcje, ze jej pracownicy wydzwaniali mi do domu przez pol roku i ublizali, a w chwili gdy prosilem o nazwisko slyszalem tylko dzwiek odkladanej sluchawki. Radze na nich uwazac ... imho to banda zlodziei i burakow. Mialem do czynienia z PZU i Link4 w podobnych sytuacjach i zawsze wszystko bylo terminowo i uczciwie. Warta mnie po prostu okradla i tylko dzieki ostrej walce udalo mi sie zmiejszyc straty. Koledzy likwidowali u nich szkody i zawsze byly z tym powazne problemy i wizyta w obecnosci prawnika. Szkoda, ze nie byles ubezpieczony w DAS.