.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.maja.2025 16:07:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Walka z policja w sadzie grodzkim - czy jest szansa?
PostNapisane: 16.lis.2004 19:26:51 
Użytkownik

szl.. mnie trafi - wczoraj jechalem z 40km po miescie i bylem doslownie metr od pasow gdy na nie wtargneli (zrobili krok na ulice) gowniarze z lo (jeszcze sie tak patrzyli ) - wymachnelem im reka (jakbym ich dorwal to nie recze za siebie) i pojechalem dalej. Nie zdarzylbym sie zatrzymac.
A tu nagle wyskoczyla z boku policja i mnie po 2 km zatrzymala. - stwierdzili ze omijalem pieszych na przejsciu (jak to moglobyc mozliwe skoro jak twierdza oni naprzeciwko staly auta a w dodatku jezdzia jest waska to jakbym wymijal pieszych to bym uderzyl w auto z naprzeciwka - paranoja :(: )
Powiedzieli ze jest mandat 350zl i 8pkt - bylem tak zdenerwowany ze powiedzialem ze nie przyjmuje , oni odparli to ze za miesiac przyjdzie wezwanie od sadu grockiego! Co za chamstwo!
Ze mna jechal tylko brat, ktory moze potwierdzic moja wersje!

Jak wyglada sprawa w sadzie grockim - idzie wygrac z tymi bezm...i czy coklowiek bym robil i tak jest sprawa przegrana? mial ktos juz moze z Was doczynienia z takimi sprawami w sadzie?

PS. Co chamstwo zeby przez jakiegos g..a zmuszonym byc do placenia takich mandatow!!!! :(:

edit: Leo
literówki i słownictwo

EDIT: dalej literówki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 02:34:41 
Użytkownik

Zadnych szans nie masz jak nie masz wierygodnych szans. Mialem podobna sytuacje. Kut...y wymusili nieoznakowanym na mnie ierwszenstwo, mandatu nie przyjalam a w sadzie przegralem. Nie ludz sie. Nie masz szans. Sprawa przegrana.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 03:29:01 
Użytkownik

Myślę, że sprawa jest przegrana...przy wymuszeniu pierszeństwa na pieszych sąd nie będzie pobłażliwy.Chcąc wygrać musiałbyś wziąść sobie prawnika i trochę powalczyć, ale czy to się opłaci?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 09:27:53 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Musisz sie dobrze tłumaczyć ale jest szansa ,mi kiedyś udało sie wyłgac za przejechanie na czerwonym, w tych sądach nie zawsze lubią policjantów,a mandat nie będzie większy od zaoferowanego na drodze.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 11:27:46 
Klubowicz

Mojemu bratu też się udało, podobno przejechał przez przejazd niestrzeżony przy włączonej sygnalizacji, w rzeczywistości sygnalizacja włączyła się jak był na przejeździe. Dużo zależy również od tego jak dany policjant jest "popularny" w mieście /sądzie, jeśli ma dużo spraw to masz duże szanse :)
powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 12:05:18 
Użytkownik

Faktycznie nie ciekawa sprawa. Ja raz nie przyjolem mandatu bo dostalem tydzien wczesniej jeden za wypadek wjechalem w swieta kolesiowi w tylek bo na pustym radzie sie zatrzymal i chcial komus ustepowac. (niedostosowanie predkosci). Drugi raz zatrzymali mnie za brak pasow brak przedniej rejestracji (po wypadku;p) i rondo (to samo) zewnetrznym pasem 3/4 no bywa. Cos tam jeszcze mi powiedzieli ale w koncu powiedzial ze dostane tylko za jedno wykroczenie. 350 i iles tam punktow. Nie przyjolem. Pojechalem na komende spisalem protokol powiedzialem ze nie mam pieniedzy dostalem 1 temu mandat ze nie pracuje i takie tam. Po 1,5 miesiaca dostalem 150zł do zaplaty. Wiec w moim przypadku sie oplacilo ale nie wiem czy moja sprawa wygladala tak samo jak twoja ma wygladac
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 13:06:58 
Moderator

Kiedyś też kolega mi mówił że w przypadku kiedy karani jesteśmy z kilku wykroczeń to czasem warto nie przyjmować mandatu a w sądzie próbowac się powoływać na ciężką sytuację i może Ci się uda obniżyć mandat. Ale to loteria raz się uda drugi raz nie.... :/

Ostatnio edytowano 17.lis.2004 13:51:01 przez Maridk, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 13:20:40 
Użytkownik

z policją i sądami sie nie wygra :(: jedynie co możesz uzyskac to że dostaniesz mniejsza kare, ale w sumie to nie masz za dobrego wytłumaczenia bo pasy to pasy :zly: mogłes zagadac o mniejszy mandat... :/

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 14:12:00 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Musisz sie dobrze tłumaczyć ale jest szansa ,mi kiedyś udało sie wyłgac za przejechanie na czerwonym, w tych sądach nie zawsze lubią policjantów,a mandat nie będzie większy od zaoferowanego na drodze.
nie dokońca sie ztobą zgodze gdyż w razie przegranej mandatu mu nie zwiekszą ale mozna dostac koszty posepowania przed sądem grodzkim w wysokosci około 100-150 zł

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2004 22:53:43 
Użytkownik

nie bylo szans na mniejszy mandat - niebieski wyciagnal swoj smieszny regulamin i pokazywal (jaki byl z tego dumny - no coz moze zdarzylo mu sie to pierwszy raz przeczytac) gadajac przy tym ze tylko wypadek jest bardziej karalny - zabraliby sie za lapanie przestepcow a nie za takie wyimaginowane problemy

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 13:19:55 
Użytkownik

Maridk napisał(a):
Kiedyś też kolega mi mówił że w przypadku kiedy karani jesteśmy z kilku wykroczeń to czasem warto nie przyjmować mandatu a w sądzie próbowac się powoływać na ciężką sytuację i może Ci się uda obniżyć mandat. Ale to loteria raz się uda drugi raz nie.... :/

No mi sie udalo

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 13:22:19 
Użytkownik

eden napisał(a):
nie bylo szans na mniejszy mandat - niebieski wyciagnal swoj smieszny regulamin i pokazywal (jaki byl z tego dumny - no coz moze zdarzylo mu sie to pierwszy raz przeczytac) gadajac przy tym ze tylko wypadek jest bardziej karalny - zabraliby sie za lapanie przestepcow a nie za takie wyimaginowane problemy

No ale trudno juz sie stalo teraz jedyne co mozesz zroic to tylko czekac na wyrok sadu... Może będzie przychylny.
Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 13:37:00 
Użytkownik

wydaje mi sie ze mizerne masz szanse...gdyby chociaz jechala z toba osoba niespokrewniona to moglbys walczyc ale w takim wypadku nie liczylbym na wiele....ale faktycznie-mandat chcieli dac za duzy....

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2004 06:29:37 
Użytkownik

musi sie udac :D mow jak bylo poprostu

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2004 07:44:08 
Klubowicz

u mnie historia była taka:fakt totalna głupota
sytuacja:zima ,kiepska widoczność ,teren zabudowany 90 km/h jakaś wiocha.ja jechałem z kolega,patrol wyskoczył zza węgla tuż przed końcem terenu zabudowanego a my z buta drugi patrol szczapił nas po 15 km w ciechanowie tamci nie dali rady
akcja: zabrane prawo jazdy na czas rozprawy :/ ,3 razy ja i kumpel jeżdzilismy na rozprawe do ciechanowa nasze słowa przeciwko dwóm gliniarzom z czego jeden nie stawił sie ani razu bo był chory albo na akcji poszlismy w zaparte nic nie widzieliśmy ile jechaliśmy też nie wiemy bo trzeba było zwracać uwage na droge a w ogóle to o co chodzi i dlaczego zabrano prawo jazdy i na jakiej podstawie itp i tutaj paragrafy że to wszystko bezprawnie
finał :3 miechy bez prawka.200 zł grzywny zero punktów ,3 dni kosztów dojad łódź -ciechanów
tytułem wyjasnienia prokuratorzy i gliniarze z ciechanowa to klika
no comment wnioski wysnuj sam

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2004 19:55:57 
Użytkownik

Czesc , mysle ze wygrasz skoro masz swiadka , nie tak dawno temu kierowca ciezarowki wygral z policja. Stwierdzili ze przekroczyl predkosc a okazalo sie, ze jego ciezarowka nie przekroczy pewnej predkosci nie pamietam dokladnie ale wiem ze chodzilo o sprawe z radarem taki artykul sie ukazal w superexpresie :P powodzenia :P

Strefa czasowa: UTC + 1