davidos88 napisał(a):
Speco mam pytanie. Może się orientujesz gdzie w Wawie najlepiej i najkorzystniej za nawigacją się rozejrzeć? Kolega jutro musi kupić jakąś do 800zł i nie wie gdzie i jaką. Prawdopodobnie na raty więc raczej sklep...
Ja kupilem Nokia 500, ale to troche wiekasza kasa - 999zl w Vobisie. Ma troche dlugi start, ale za to kupe dodatkowych bajerow. Kolega zdecydowanie poleca Garmina. Gustav jest zwolenniiem kupna malego palptopika, np Asusa z zegarem 600MHz i zainstalowania map. Niech kumpel wybierze sobie kilka modeli i tylko ich szuka.
Co do miejsa zakupu do powiem tak: byle gdzie, aby tanej. I niech zawsze sprobuje sie targowac, aby byl paragon/faktura jako dowod gwarancji. Najlepiej niech pojezdzi po duzych sklepach AGD. Moja navi na wystawie kosztowala 1699zl, a jak zaczelismy ogladac to koles powiedzial, ze za 1399zl moze ja sprzedac.
Opisze przyklad z zycia. Jakis miesiac, moze poltora miesiaca, chrzesniak postanowil, ze kupi sobie cyfrowke. Wybor padl na Canona A590, pojechalismy do jednego sklepu 650zl, w innym 560zl, w jeszcze innym 450zl (ale wszystkie byly zamowione). Pojechalismy do jeszcze jednego i byl tam za 590zl, chrzesniak troche marudzil i juz mielismy wychodzic jak zainteresowal sie nami ktos z obslugi sklepu. Zapytal co chcemy, itp. Powiedzielismy, ze chcemy Canona, ale widzielismy go w innym sklepie duzoa taniej. Koles podszedl do komputera, poklikal i powiedzial, ze moze nam go sprzedac za 480zl - z samej marzy za aparat zszedl 110zl.
Moja rada: niech Twoj kumpel wybierze sobie jakis model (lub kilka) i jezdzi po duzych sklepach RTV/AGD i probuje sie targowac.