obsession napisał(a):
MiKev napisał(a):
ja mysle ze Cabrio fajne i 2.5TDI tez choc nie wychodzi wcale taniej niz benzyna. Tez sie rozgladam za nowym autkiem. Chcialem S6 stylizowane na RS6 ale poszlo (chyba).
nie mysle zeby bylo taniej ale ten silniczek ma fajny moment i elegancko mi sie nim jezdzilo i bez zadnych awarii. Pozatym jestem fanem diesla a niestac mnie na 3.0 np w a5;) Bylo pare tygodni temu S6 LHD w Devon gdzies i z mila checia tez bym takie cos poprowadzil.
w cabrio oni chyba jeszcze 3.0 benzyne montowali ale to juz pewnie pali 20 z ciezka stopa.
szukam kogos kto mial cabrio w a4 - na what car i paru innych serwisach troche narzekaja na jakies usterki
bierz kazdy silnik,byle nie 2.5 TDi.Chyba,ze lubisz marnowac czas i cash,oraz czekac na odbior auta z serwisu.Do Cabrio wystarczy Ci zwykly 1.8 bez turbiny,a jezeli szukasz ciekawego silnika i przyzwoitej kultury pracy to polecam 2.o TDi-bardzo sympatyczna jednostka.Mowie z doswiadczenia,bo jezdze na codzien wszystkim co jest dostepne na rynku UK.Z moich ulubionych jednostek napedowych polecam 3.0 TDi lub 3.2 benzynka-dwa male zapierdalacze

.3.0 TDi nawet w Q7 niezle popierdula.Mysle,ze powinienes popatrzec za 2.4 benzynka.MiKev ma taki motur w A6,i nie narzeka,a ekonomia calkiem przyzwoita.Chociaz gdzies czytalem,ze jest jakas seria tej jednostki z awaryjnymi glowicami.Osobiscie,gdybym posiadal potrzebne srodki finansowe,to wybral bym Cabrio 3.0 TDi lub AllRoad 3.0 TDi,kolejnosc dowolna.W czwartek przewiozlem goscia A6 AllRoad z tym silnikiem,i zalaczylem opcje Sport Mode-kolo mial wielkie oczy,i ja chyba tez

-silnik naprawde ma mozliwosci i jest imponujacy.Pozdro i juz nie nudze
p.s.
ja tam Cie nie podpuszczam,ale cabrio w klubie by sie przydalo,bo wszyscy jezdza A6,i zrobilo sie nudno

.Ja tez mysle o zmianie zaprzegu,niestety dla mnie istnieje tylko 80ka Cabrio lub Coupe

.Przyznam,ze mysle o wymianie sprzetu-Cabrio ABK,lub Coupe S2

.....zobaczymy,co wyjdzie z planow