Jest rok 2122, rok po zakupie odkurzacza przez babę ...
Autoryzowany serwis odkurzaczy.
Baba: - dzień dobry, zatarła mi się kierownica kurzu w 300-konnym Zelmerze TDCI
Serwisant: - po długim odkurzaniu pewnie od razu wylaczyla pani zasilanie i zdechła turbina kurzu ?
Baba: ano chłop chciał za szybko, poziom oleju był zbyt niski a że jeździ na rzepaku bo taniej to tera tak wyszło ...
Serwisant: - to będzie kosztowało 3500 Euro + 78 % VAT, ale gratis dołozymy chipa na 450 koni , ale nie wolno pani jeździć na bezakcyzowym paliwie bo Microskarbówka zdalnie obetnie Pani moc i spadnie moment na rurze ...
Baba: - to ja chromole i wole na bezakcyzowym, na forum Audi mówią że takie lepsze bo czystsze, wnuczek wyczytał ...
Serwisant:- tak się składa że jestem tajnym kontrolerem służb szybkiego reagowania na opał i rzepak w paliwie i jest Pani aresztowana za zdradę stanu, eeeee urzedu skarbowo-wyzyskowego.
Nagle wpada do serwisu trzymający rękę na pulsie (podsłuchujący) kierownik i mówi: „do qrwy jędzy” co tu się dzieje?
CDN...
Występujące tu zwroty oraz zdarzenia są oczywiście zbiegiem okoliczności i nie maja nic wspólnego z poruszanymi tematami podczas spotów Łódzkiej Parafii

i żeby tak na prawdę zrozumieć historię „Z codziennego życia prostej Baby” trzeba uczestniczyć w cotygodniowych spotach naszej parafii.
Baby przybywajcie do nas pod Tesco w poniedziałki o 19:00 z małym hakiem.