hehe zdjęcia i opisy cool
Ave Cesar! też mi się podoba
No dobra, a teraz zaczynamy:
Na początku zaznaczam, poraz kolejny, że uwielbiam i ubóstwiam Audi
ale...jest dużo ale odnośnie porównania do Alfy.
Najwięksi krzykacze, nieźle przykwasiliście z tymi swoimi przykładami, normalnie pożal się Boże. Pytam Was, który z Was miał kiedykolwiek Alfę, że mógłby się na temat tych samochodów wypowiedzieć

Cytujecie jakieś zasłyszane opinie ludzi, którzy tak samo jak Wy Alfę to widzieli tylko jak ich wyprzedzała albo mijała na ulicy. Także przestańcie kwasić, bo tylko się ośmieszacie. Oczywiście nie twierdzę, że niezdarzają się buble, ale to jest akurat domeną wszystkich marek bez wyjątku
Także Audi. A dowcip o właściceilach Alfy i serwisie to już się tak opatrzył, że normalnie szkoda gadać. Jeżeli tylko na tyle Was stać, żeby coś powiedziec o Alfie to jest mi Was żal. Ten dowcip wymyślili ludzie, którzy nigdy Alfy nie mieli.
Co do jakości wykonania, to pdkreślę jeszcze raz, spójrzcie komu się tu samochody psują hmmm

Ja jakoś nie mam z tym problemu i proszę mi tu nie wyskakiwać, że ile to ja jeżdże, bo tak naprawdę nie macie o tym pojęcia i coś se ubzduraliście. A że dbam o samochód bardziej niż Wy to własnie dlatego tak wygląda a nie jak Wasze. Pokażcie mi kóryś z Waszych, który choćby podchodził do mojego. Żaden

i to w kwestii środka, lakieru , o mechanice już niewspominając, bo w tym temacie to wogóle przepaść na kożyść Alfy.
Tak tak to prawda, Alfa już w tamtych latach była dużo bardziej zaawansoewana technicznie. Audi dopiero zaczynało wprowadzać takie rozwiązania, które Alfa stosowała od paru lat. Niechce mi się tu wymienić wszystkich nowinek, np w silniku V6, które później Audi wprowadziło poczytajcie sobie na ten temat zanim zaczniecie znowu gadać coś o czym nie macie pojęcia. Albo naprzykład napęd, quattro w Audi to przy napędzie Alfy śmieszna układanka z klocków lego. Trwałość wszystkich podzespołów mechanicznych jest większa niż w Audi. Silniki V6 wytrzymują dużo większe przebiegi i obciązenia niż V6 Audi. A dżwięk, nic nie gra tak jak V6 Alfy. To jest jedyny, prawdziwy, szlachetny, gładki, a kiedy trzeba szorstki, emanujący siłą i pasją dźwięk, jednym słowem rasowy. Nic tak nie gra jak V6 Alfy. To muzyka dla uszu. W Audi można porównać do tego jedynie R5 ale i tak mu sporo brakuje.
Jakośc wykonania we wnętrzu jest na takim samym poziomie a odczucia estetyczne dużo większe. Ci co widzieli np. u mnie to wiedzą o czym mówię. Ja nie mam żadnych problemów ze skrzypiącymi plastikami czy czymś takim, a środek wygląda ja z fabryki, zaprzeczycie

U kogo z Was tak wygląda hmmm

...
Pamiętaqjcie jeszcze o roczniku.
I to wszystko świadczy właśnie o jakości wykonania.
Koleja kwestia,
Alfa to nie Fiat. Pokażcie mi części Fiata, które ma Alfa

Akurat w tym przypadku, zupełnie w przeciwieństwie właśnie do Audi i Vw, Alfa to zupełnie inne samochody. Silniki i napędy są robione specjalnie przez Alfę i tylko dla Alfy. Zawieszenia i wnętrza także. Zresztą jeśli chodzi o wnętrza to najbardziej widać. Audi za to to jest własnie Vw. Silniki, oczywiście nie wszystkie rodzaje, są robione na masówę przez Vw i wkładane do Audi, nie na odwrót, zawieszenia to samo a o wnętrzu to już szkoda gadać, bo wszystkie są takie same.
Taka jest własnie różnica między Alfą a Audi.
Alfa ma to coś, ma duszę, temperament, jest samochodem nietuzinkowym,a Audi, no cóż to niemiecki klocek na czterech kułkach, typowy przedstawiciel niemieckiego kunsztu.
Tak to jest jak ktoś nigdy nie jeździł Alfą i powiela jakieś zasłyszane opinie.
Ja mam porównanie, bo jeździłem Audi i to nie jednym modelem, więc wiem co mówię i nie wysysam sobie z palca różnych rzeczy.
Taka własnie wygląda prawda.
Dodam, ze to nie ja zacząłem tą głupią dyskusję, ale to co ostatnio przeczytałem i usłyszałem to już mnie wqrzyło

dlatego tym razem postanowiłem coś napisać.
Mógłym jeszcze przytoczyć parę przykłądów o tak, np. seria wyścigów DTM, myślicie że kto wymyślił dyfuzory i rury wydechowe w stylu DTM, bo może wbrew pozorom niektórzy nie wiedzą że to nie jest tylko poto żeby to fajnie wyglądało, a później wszyscy to ściągneli.
Ale już mi się nie chce pisać na ten temat bo i tak się rozpisałem strasznie.
Także poczytajcie sobie może coś zanim znowu zaczniecie gadać głupoty na temat Alfy
Jeżeli chcecie coś dopowiedzieć to zróbcie to teraz, bo już mi się znudizło słuchanie na ten temat, POWAGA

Później już nie chcę słyszeć nic na ten temat.
Na koniec dodam , że
uwielbiam i ubóstwiam Alfę tak samo jak Audi,a może nawet bardziej.
PS. Michu dzięks za wsparcie