.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 19:34:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 206  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2008 20:33:55 
Użytkownik

no wiec: co mi piszczy w lewym kole :D

co sie okazalo po zdjeciu kola i zacisku?? ze klockow niema!!! szczegulnie tego od strony tloczka (kompletne zero) chyba nigdy nie zmieniane, niestety dzis w Halfordsie panowie powiedzieli ze klockow niemaja wiec auto stoi do jutra... :(

P.S Docu klucz ma jad, tylko ze tloczka nie ruszy (zapieczony jest na amen) :D

Pozdro

bez auta jak bez reki ...

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2008 12:30:28 
Użytkownik

No, panowie, widze ze w tym roku wszyscy zaczynaja od awari ( mniejszych lub wiekszych) ja tez wczoraj mialem awarie, padl mi popychacz od sprzegla zaraz przy pedale wiec z nad morza wracalem bez sprzegla :(
Na szczescie skrzynia dobrze ze mna wspolpracowala i dojechalem pod sam dom bez zgrzytow i w calosci ( 70 MIL) :-)
Jutro ide na schrot lub do sklepu szukac tego glupiego popychacza ktory pewnie bedzie kosztowal max 15F.
Pozdrawiam

F 126S 900ccm 45KM - sprzedany

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2008 13:27:45 
Klubowicz

MiKev napisał(a):
ktore sruby odkrecasz slawku? zwalasz caly zacisk czy jego czesc tzn. do wymiany tarcz czy klockow?

No własnie próbowałem i te i te...no ale nic olałem chwiolowo temat ale musze do niego wrócić bo przy chamowaniu w pierwszym momencie stuka klocek o tarcze co mnie denerwóje bardzo po za tym kola przednie nie obracają się swobodnie tzn, że chyba nie odbija do końca :/

Ale mam teraz inny problem tzn. temp. nie nagżewa sie drań, czasem skoczy do 90 ale nie często. Myślałem że to termostat wczoraj się z tym bawiłem i nic. (przy okazji te podróby to porażka) i nic wsumie nie pomoglo.

Takie pytanko czy dwa wentylatory na chłodnicy maj działać cały czas u mnie sie wogule nie wyłączją..??

P.S. Oj route bo ja to ty :peace: :peace:

Było --> A4 1.8 ADR [B5] :-)
Było --> A6 1.9 TDI AFN [C5] :-)
Było --> Audi 100 2.3E NF [C3] :-(
Jest --> Audi A6 2.4 AGA [C5] :-)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2008 14:30:38 
Użytkownik

Te wentylatory to moim zdaniem jeśli jest jak u mnie to jeden jest na Wiskozie czyli nie elektryczny, na łożysku specjalnym w środku jest smar i czym wyższa temperatura tym bardziej łożysko zazębia czyli jak jest silnik prawie zimny ( czyt lekko nagrzany, ok 30-40) st powiedzmy to wiatrak powinien sie obracac swobodnie a jak silnik jest nagrzany to wiatraka prawie nie da rady ruszyc, w kazdym badz razie jest bardzo duzy opór.
Drugi wiatrak jest od klimy - elektryczny ( przynajmniej u mnie) wiec jak klima nie dziala to wiatrak tez stoi w miejscu.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2008 16:46:42 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C6 3.0 Tdi Q
Tak na marginesie,to mam do sprzedania takie wiatraki od A6 V6,leza i mi zawadzaja i kobita sie wscieka ;-)

Audi A6 V6 3.0 Tdi Q jest.

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2008 22:56:46 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
marco_wroc napisał(a):
Te wentylatory to moim zdaniem jeśli jest jak u mnie to jeden jest na Wiskozie czyli nie elektryczny, na łożysku specjalnym w środku jest smar i czym wyższa temperatura tym bardziej łożysko zazębia czyli jak jest silnik prawie zimny ( czyt lekko nagrzany, ok 30-40) st powiedzmy to wiatrak powinien sie obracac swobodnie a jak silnik jest nagrzany to wiatraka prawie nie da rady ruszyc, w kazdym badz razie jest bardzo duzy opór.
Drugi wiatrak jest od klimy - elektryczny ( przynajmniej u mnie) wiec jak klima nie dziala to wiatrak tez stoi w miejscu.
Pozdro
dokladnie jak piszesz nie inaczej

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2008 23:29:13 
Użytkownik

Slawek nowy termostat ja mam to samo u siebie nie wiedziałem tylko dlaczego cały czas chodzi u mnie wentylator od klimy czyli elektryczny .
Znalazłem przyczyne nie wiedziałem ze w klimatroniku napis econ znaczy ekonomicznie myślałem ze tym przyciskiem włanczam klimatyzacje (przyzwyczajenie z vw bora) ale dzisiaj sprawdziłem wciskam ten przycisk a silnik jak by lzej troszke pracuje i wentylator nie chodzi .
Tak ze termostat na 100 %.

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2008 01:31:53 
Użytkownik

a ja mam z kolei kreske przed 120 :P i co to moze byc? A, i zarowki swiatel mijania h7 przepalaja mi sie sekwencyjnie :) tzn pierw lewa , za tydzien prawa
...drugi raz juz taki scenariusz :) a, i kto mi wymieni postojówke? daje butelke whisky plus do oporu na miejscu :D

N: 51.90530
W: 0.40956

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2008 02:24:15 
Użytkownik

Andre napisał(a):
no wiec: co mi piszczy w lewym kole :D

co sie okazalo po zdjeciu kola i zacisku?? ze klockow niema!!! szczegolnie tego od strony tloczka (kompletne zero) chyba nigdy nie zmieniane, niestety dzis w Halfordsie panowie powiedzieli ze klockow niemaja wiec auto stoi do jutra... :(

P.S Docu klucz ma jad, tylko ze tloczka nie ruszy (zapieczony jest na amen) :D

Pozdro

bez auta jak bez reki ...

czesc,

na tloczki zawsze dziala nacisniecie pedalu hamulca i wycisniecie go lekko. Nastepnie bardzo drobnym papierem sciernym oczyscic zewnetrzna czesc tloczka (mozna delikatnie zdjac usczelke). Nastepnie troszke smaru i wkrecanie. Mozesz popuscic troszeczke odpowietrznik. Powodzenia.

pozdro for All

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2008 02:39:36 
Użytkownik

Slawek A4 napisał(a):
MiKev napisał(a):
ktore sruby odkrecasz slawku? zwalasz caly zacisk czy jego czesc tzn. do wymiany tarcz czy klockow?

No własnie próbowałem i te i te...no ale nic olałem chwiolowo temat ale musze do niego wrócić bo przy chamowaniu w pierwszym momencie stuka klocek o tarcze co mnie denerwóje bardzo po za tym kola przednie nie obracają się swobodnie tzn, że chyba nie odbija do końca :/

Ale mam teraz inny problem tzn. temp. nie nagżewa sie drań, czasem skoczy do 90 ale nie często. Myślałem że to termostat wczoraj się z tym bawiłem i nic. (przy okazji te podróby to porażka) i nic wsumie nie pomoglo.

Takie pytanko czy dwa wentylatory na chłodnicy maj działać cały czas u mnie sie wogule nie wyłączją..??

P.S. Oj route bo ja to ty :peace: :peace:

ej,Slawko ejsix,dostaniesz w rylo chyba,mistrzuniu lexusow :D .Nie wiem,co za przytulek kupiles,ale wez to sprzedaj....bo widze,ze niezly knot,ciagle sie cos filcuje :/ .Jezeli robisz konewke w temacie ukladu hamulujacego,to Ty tez jestes knot..sorki,ze to mowie,myslalem,ze jestes odpowiedzialnym czlowiekiem :< . :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/

p.s.

jak doprowadzisz auto do stanu technicznego na zadowalajacym poziomie,to byc moze bedziesz mogl krytykowac innych :/ ,Slawku.....pamietaj,ze A6 jest jak tampon-kazdy moze go miec,lecz nie wszyscy go chca ;) ............. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Audi Coupe 16V
Audi A3 1.8T Sport quattro 235KM
Audi TT 1.8T quattro 225KM

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2008 02:49:17 
Użytkownik

genmaxiu napisał(a):
a ja mam z kolei kreske przed 120 :P i co to moze byc? A, i zarowki swiatel mijania h7 przepalaja mi sie sekwencyjnie :) tzn pierw lewa , za tydzien prawa
...drugi raz juz taki scenariusz :) a, i kto mi wymieni postojówke? daje butelke whisky plus do oporu na miejscu :D

ej,Giena,ja Ci wymienie wiele elementuf,ale powinienes dac jakiegos gonga,ze cos est nie halo :D .Lampki zrezamy na miescu,cobys mial meskie :peace: ,a reszte pominmy milczeniem :D .W koncu trzeba w Luton narozrabiac,bo w Londku chca mi dac notoryczny niepowrot do UK ze wzgledu na niewyrazistosc twarzy i niejasne poglady na poprawnosc polityczna :D ......przeca nikomu nie obiecywalem,ze bedzie ze mna lekko,latwo i przyjemnie :peace: :peace:

p.s.

Docu,szacuneczek za pomoc i caloksztalt ;) ,bo takichLudzi jak Ty nam tu potrzeba.Dzieki i pozdrowiska :!:

p.s.2

kurde,normalnie Slawox jest z Pultuska,nie wiem czy wiedzieliscie :peace: :peace: :peace:

Audi Coupe 16V

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2008 21:53:38 
Użytkownik

no i po wymianie klockow :) lozyska tez sprawdzone, teraz mozna jechac na jakis spocik :D
Wielkie dzieki dla Route66 za pomoc w wymianie i jego cenny czas :!::!: :piwo: bez jego narzedzi wymienilbym chyba tylko kolo :D :D

P.S Docu wielkie dzieki za kluczyk przydal sie w 100%

POzdro 600 & SEE YAA SOON :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 01:08:03 
Użytkownik

No, ja też już sprzegło naprawiłem, dorwałem się do spawarki, 3 minuty i zrezane :-)
Route, odnośnie A6 i tamponów to chyba coś się nie tegos, pozwolę sobie zauważyć że Twoje Coupe pomijając nazwę która kojaży się z wiadomo czym :peace: Jest czerwona więc mogło służyć w przeszłości za tampon :diabel: :diabel: :diabel:
Eli, jak byś chciał to stoi na pobliskim schrocie A4 z manetką do tempomatu i elegancka kierownicą :-)
Pozdro ALL

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 01:45:59 
Użytkownik

marco_wroc napisał(a):
No, ja też już sprzegło naprawiłem, dorwałem się do spawarki, 3 minuty i zrezane :-)
Route, odnośnie A6 i tamponów to chyba coś się nie tegos, pozwolę sobie zauważyć że Twoje Coupe pomijając nazwę która kojaży się z wiadomo czym :peace: Jest czerwona więc mogło służyć w przeszłości za tampon :diabel: :diabel: :diabel:
Eli, jak byś chciał to stoi na pobliskim schrocie A4 z manetką do tempomatu i elegancka kierownicą :-)
Pozdro ALL

Ty to masz te skojazenia.....ale wcale Cie nie winie,bo w koncu jezdzisz karawanem :diabel: .....wcale Cie nie podpuszczam,ale tylne drzwi moglbys usunac-kozysc podwojna-auto bedzie wygladac lepiej i poczujesz sie jak mezczyzna :peace: :peace:

p.s.
pamietaj Zakret,ze Coupe kazdy chce miec,tylko nie kazdy moze,wiec Twoja teoria raczej nie ma racji bytu ;) ,ale za to Cie Marco lubie,ze nie jestes napiety i masz poczucie humoru :diabel: :peace: :D :D

Audi Coupe 16V

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 06:42:09 
Użytkownik

marco_wroc napisał(a):
Pozdro ALL

Jak bedziesz przy okazji to sie zapytaj ile chca za manetke od tempomatu kiere tez bym wziol wiec jak bedziesz mial prise to daj znac.

Audi A6 C5 1.9 TDI AVF 180 KM 400 nm jest
BMW 530d e60 270 KM 600nm jest
Diagnostyka Samochodowa i Chiptuning

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 11:44:37 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
Route 66 napisał(a):
Coupe kazdy chce miec,tylko nie kazdy moze,

niestety nie zgodze sie z toba bo kazdy moze miec, moj brat sprzedaje i kazdy moze kupic za 550F. TO BYLA REKLAMA :peace:
panowie Eliemu juz sie chwalilem, wymieniam tarcze sprzegla i co sie okazalo dwumast tez sie rozp...zepsul calosc koszt troszke ponad 500F, przy tym ze sam naprawiam.

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 13:38:30 
Użytkownik

Witajcie towarzysze..
Mam Pytanko. Potrzebuje zrobic bezstresowo MOT. Czy ktos jest mi w stanie pomóc? Może ktoś znajomy ma znajomego którego znajomy po znajomości znajomemu znajomego...

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 17:14:14 
Klubowicz

Route 66 napisał(a):
ej,Slawko ejsix,dostaniesz w rylo chyba,mistrzuniu lexusow :D .Nie wiem,co za przytulek kupiles,ale wez to sprzedaj....bo widze,ze niezly knot,ciagle sie cos filcuje :/ .Jezeli robisz konewke w temacie ukladu hamulujacego,to Ty tez jestes knot..sorki,ze to mowie,myslalem,ze jestes odpowiedzialnym czlowiekiem :< . :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/

p.s.

jak doprowadzisz auto do stanu technicznego na zadowalajacym poziomie,to byc moze bedziesz mogl krytykowac innych :/ ,Slawku.....pamietaj,ze A6 jest jak tampon-kazdy moze go miec,lecz nie wszyscy go chca ;) ............. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Hmmm no nie wiem jak to skomentować ja tu żartem, a ten mnie obraża :/
Z tego co wiem to takie czerwone cudo jak masz to można za 600 wyrwać :peace:
Ale to nie o to chodzi żeby sie błotem obrzucać. Ja jestem bardzo zadowolony ze stanu tech mojego auta wiadomo ze używanej igły nigdy sie nie kupi. Problemy ktore miałem rozwiązałem kosztem 35 funtów reszte nic tylko jeździć a jak masz problem albo mi zazdrościsz to sorry, zgłoś się do poradni, ale ja to mam w d....

P.S. jeśli w twoim rozumowaniu poczucie humoru to obrażanie innych to musze przysznać, że jesteś żałosny (to tak apropo tekstu do marco_wroc)

Było --> A4 1.8 ADR [B5] :-)
Było --> A6 1.9 TDI AFN [C5] :-)
Było --> Audi 100 2.3E NF [C3] :-(
Jest --> Audi A6 2.4 AGA [C5] :-)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 20:34:16 
Użytkownik

No no, spokój już, wszyscy tutaj sobie tylko głupio żartujemy, no czasem może troszkę za głupio :-) Ale wszyscy wiedzią o co chodzi.
Jedni lubią tampony / karawany a drudzy cupy :peace: :peace: :peace:
Eli, za manetkę pewnie krzykną ze 20 a za kiere identyczną na tym schrocie wzieli ode mnie chyba 70F wiec się spiesz bo kiera to chodliwy towar, jak cos to podjade kupic, moze starguje cosik.
Sa tez ładne alusy 15 z dobrymi oponkami o dziwo no i bierznik taki sam na 4 sztukach wiec jak by kto chcial ... taki sam model jak ma Eli - zdjecia mozna zobaczyc w galeri na Eliego aucie - REG TRW 142 czy cos takiego.
P.S.
Mam 2 komplety alusów do pchnięcia 15 z nowymi zimówkami, oryginały audi i moje 16 widoczne na zdjęciach w galerii REG: M727NUX
Poza tym fajne radyjko JVC MP3 czerowne podświetlanie przycisków, wyświetlacz niebieski, dość fajnie się komponuje, 4X 50 Watt.
Oraz kartę grafiki DREAM GF TI 4200 AGP 8X VIVO 256MB/256bit, daje radę !
Zasilacz MODE COM (mocny)

P.S.
Już niebawem powinno się pojawić forum na mojej stronce to założę giełdę i inee ciakawe działy żebyśmy mogli z nich wspólnie czerpać korzyści :-)
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2008 23:14:55 
Użytkownik

Marco,czy Ty masz Vag-a?I czy jestes dyspozycyjny w niedziele?Byloby super,bo musze sprawdzic jeden zaprzeg ;) .Probowalem sie dodzwonic,ale nie odpowiadasz-ja nie mam w tej chwili netu,wiedz zadzwon do mnie jak bedziesz osiagalny :D .Pozdro i do zobaczyska

p.s.

Slawek,moje relacji z innymi nie powinny cie obchodzic,wiec nie rob awantur bo niczemu dobremu to nie sluzy.Skoro uwazasz,ze kogos obrazam,to nie odpowiadaj na moje posty i bedzie ok.Nie maz poczucia humoru-to tez moge z tym zyc.A co do cacka za 500,to skoro tyle dales za swoje to teraz nie placz ze ci sie psuje ciagle.A jak chcesz Coupe to do 500 doloz 1500 i wtedy kupisz w przyzwoitym stanie.Najpierw sprawdz ceny,a potem pisz glupoty.Bo twoich komentow inaczej nie mozna nazwac.I to nie ja tu jestem zalosny-zajmij sie lepiej swoja strychnina,niz masz kogos draznic swoimi wypocinami,gowniarzu,bo troche za malo mnie znasz,aby mnie oceniac oraz za mlody zeby skakac.Temat uwazam za skonczony.

p.s.2

sorki za OT :!:

Audi Coupe 16V

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 206  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1