myszon90 napisał(a):
Kajaj się chłopaku, że covid Cię dopadł etc...
Moją panią też to czeka, kupiła auto z polisą i przegapiła o 2 tygodnie ciągłość...
Jeszcze nic nie przyszło, ale minął dopiero miesiąc...

Długo czekałeś na przysłanie kary..

poczekaj poczekaj.
Przy zakupie auta z oc nie ma automatycznie ciągłości, polisa konczy się i tyle.
Trzeba nową wykupić.
Jezeli kupiles auto z oc na raty.
To i tak jest ono ważne do konca 12msc.
Dostaniesz od ubezp. Info o pozostalych ratach do splaty, maja na to 30dni od zakupu tak samo jak ty musisz w tym czasie zdexydowac czy zostajesz czy rezygnujesz.
Ale przy przedluzaniu... Wysyłają przecież sami info co ile od kiedy.
Nawet jak nie zaplacisz to oc masz z automatu.
I to ubezpieczalnia Cię ściga a nie ufg.
Chyba, że....
Zmieniales ubezpieczyciela.
Sam wpisywales dane w necie, ale tu jest myk taki, że jak podasz nazwę swojego akt. Ubezp. I chcesz w tym samym ubezpieczać to wyskakuje info o kontakt z nim i nie da się tego ominąć, chyba,że kliknąłem specjalnie inną firmę jako aktualną.
Sprawdź gdzie namieszała.
Pamiętaj data zaplaty nie ma nic wspólnego z datą ważności polisy.
Jezeli konczy się 30.01 a nowa jest od 01.02 to oc masz, nawet jezeli zaplacisz 03.02. Oczywiscie przy ciągłości u tego samego ubezp.
Nawet jak zdublujesz oc u kilku to oni ścigają o kase a nie ufg.
Sam napisales ze ufg pyta czy rzeczywiscie ma przerwe?
Sprawdź polise.
jak pamiętam, to wyszło tak, że sprzedający wypowiedział umowę OC w jakimś tam wyznaczonym, ustalonym dniu, by otrzymać zwrot za ubezpieczenie. No i moja Niewiasta na tym Mubi wybrała tam sobie jakąś inną, nową ubezpieczalnie, no i tam w tych zakładkach z datą prawdopodobnie kliknęła jedno okienko do przodu, zamiast dać jedno do tyłu, tak by nastąpiło nałożenie się dat, i tak by była płynność w ubezpieczeniu . Więc siłą rzeczy zmieniła ubezpieczyciela, i nie nastąpiło coś takiego jak przedłużenie automatyczne, bo sprzedający definitywnie wypowiedział ubezpieczenie w swojej ubezpieczalni. Więc nie ma też czegoś takiego, aby miała zdublowane ubezpieczenie, chociaż to jest warto sprawdzić, może coś się uda .