rodzynek napisał(a):
Wiecie co, wierzycie, ba wiecie (Zarat, Tomek, Jakub, ando i kilku innych), że mamy prawdziwie polski, niezależny, sprawny i skuteczny rząd.
Polski i niezależny pewnie tak, a czy sprawny i skuteczny tu takim optymistą nie jestem, ale napewno sprawniejsi od poprzedników.
Cytuj:
Dla Was wszystko co przed nimi to zaprzańcy, sprzedawczyki, złodzieje i kłamcy. I macie do tego prawo.
Nie wszyscy, czekam na rozwój wydarzeń, wyjaśnienia i rozliczenia.
Cytuj:
My - orsetto, myszon, rk i wielu innych ze mną gdzieś tam na końcu listy, uważamy, że ci aktualni to banda niekompetentnych nieudaczników na usługach JK. I też mamy do tego prawo, chciałbym, abyście mieli tego świadomość.
Oczywiście że masz (macie) do tego prawo, nikt Wam tego nie odbiera (przynajmniej ja).
Cytuj:
Dodam - pół Polski uważa tak jak my.
Jak to zbadałeś?
Cytuj:
I nie dlatego, że nam Niemiec płaci, bo mieliśmy przodków w Wehrmachcie.
Ja o jednym a Ty o drugim.. kompletnie nie zrozumiałeś mojego postu.
Cytuj:
Jak spójrzcie na dowolne sondaże, to ta niezadowolona połowa Polaków mieszka w dużych miastach, ma z reguły wyższe wykształcenie, stosunkowo dobrze zarabiają. Nie zastanowiliście się, czemu tak jest?
Bo widzisz, akurat Ci ludzie w dobie globalizacji, unifikacji z reguły stawiają swoje partykularne interesy przed sprawami wyższego rzędu (oczywiście nie wszyscy) i to jest owoc wypłowienia w narodzie wartości patriotycznych i wpajania lewackich poglądów. Nie mówię tu oczywiście o wszystkich, bo część z nich poprostu nie godzi się na politykę PiSu ze względów merytorycznych, a nie emocjonalnych. Jest to również efekt tego o czym pisałem w poprzednim poście - ukazywanie PiS jako zła wcielonego, zaściankowego i średniowiecznego tworu, gdzie obciachem jest być jego elektoratem. Nie jest tak? Ja znam to na własnej skórze. Kiedyś uważałem elektorat PiS za wieśniaków, staruchów i ludzi niepostępowych - TVN taki mi przekaz dawał. Daję sobie głowę uciąć że większość z Was - przeciwników - uważa podobnie, sądząc choćby po wszechobecnej pogardzie zarówno dla obecnych rządzących jak i dla osób, które opowiadają się za PiS.
Cytuj:
Naprawdę musicie nas uważać za tępaków nie potrafiących myśleć???
Istotą procesu myślenia jest wyciąganie odpowiednich wniosków z przedstawionych faktów.
Cytuj:
Nie dość, że dla JK wszyscy nie-z-nim to ... (nie będę powtarzał, bo każdy to słyszał wiele razy), to teraz jeszcze się nam odmawia rozumu i wszystkie nasze przemyślenia i wypowiedzi są traktowane jak wymysły niezrównoważonych psychicznie. To tylko wskazuje na słabość argumentów, a władza opiera się na sile (głównie parlamentarnej), chamstwie, obłudzie i hipokryzji.
Ja niczego Ci nie odmawiam. Przedstawiam fakty. Co Ty z tym zrobisz to Twoja sprawa. Tylko Twoja.