Witam !
Panowie, albo Wy mnie uratujecie albo nikt już i sprzedaję auto. Miarka się przebrała.. Sprawa wyglada tak: po nagrzaniu silnika mocnym (trasa) auto zaczyna przerywać, traci moc i nie chce przyspieszać. dzwięk silnika przypomina mi w tym momencie silnik benzynowy z padnieta cewka, mniej wiecej tak to wyglada. ale jak go zgasze i moment odczekam to mozna dalej jechac normalnie przez pare kilometrow. nauczylem się już nawet to rozpoznawać, zauważyłem że tuż przed tym jak przerywanie zacznie być wyraźne zaczyna mocno telepać lewarkiem od skrzyni biegów. objawy wystepuja na każdym biegu.
w zimie miałem problem z parafiną, później z nastawnikiem pompy który zregenerowałem. problem występował nadal więc oddałem auto do pompiarza który stwierdził że nastawnik jest zepsuty. założyłem jednak wszystko na auto przejezdzilem 1000 km i znów to samo. przerywa, gaz w podłodze a ja na 2gim biegu mam 1100 rpm i nic. puszczam gaz gaśnie. stwierdziłem ze nie ma co kombinować, wymieniłem pompę. kupiłem używkę z gwarancją rozruchowa. założyłem, dzieje się to samo. zauważyłem w przewodzie filtr pompa powietrze. wiec poprawiłem wszystko tak że nie było nieszczelnosci. uwaga! wszystko ok, auto jak dawniej kreci sie bez problemu i ma buta. zrobilem 700 km i dzisiaj znowu to samo. przerywa a dodatkowo pojawil sie wystepujacy tylko momentami metaliczny dzwięk z okolic pompy/wtrysków. dzwiek wydobywa sie ok 5-6 sek pozniej przerwa. wystepuje to tylko na goracym. ciekawostką jest to, że w takim przypadku jak zgasze auto odczekam doslownie 2 minuty odpalam i jade normalnie przez nastepne pare kilometrow po czym objawy wracają.
od zimy: -zregenerowałem nastawnik -wymienilem filtr paliwa (+ wszystkie śruby drążone (stare bez filterka w środku) i podkładki) -wyrzucilem dzisiaj zaworek zwrotny na przewodzie doprowadzajacym paliwo do filtra nic to nie zmienilo. -założona druga pompa (jak narazie zupełnie bez sensu)
vag wczesniej wypluwał dziwine błędy potencjometru nastawnika, wtrysku sterujacego itp.
nie mam pojecia co może się dziać dlatego piszę tutaj z prośbą o pomoc. jeśli tego nie naprawie to sprzedaje auto.. mam dość.
jakie mogą być objawy nieszczelnosci dolotu albo przycinania się któregoś ze wtrysków (w tym sterujacego) (jeśli coś takiego w ogóle istnieje).
przypominam że wszystko dzieje się po nagrzaniu auta dopiero.
_________________ http://www.facebook.com/audic4klub
|