Witam wszystkich.
Mam następujący problem, trochę grzebałem w swojej skrzyni (olej, filtr, pompa strumieniowa). Sama skrzynia pracuje ładnie ale nie mogę się uporać z wyciekiem z dyra. Olej leje się, niemalże strumieniem a wymieniłem wszystkie uszczelniacze i oringi dyra.
Wygląda tak jak by ciekło spod którejś śruby lub z odpowietrzenia. Wydało mi się że kanał odpowietrzenia jest dedykowany dla samej skrzyni a nie dyra. Generalnie nie mam już siły bo nie potrafię ustalić miejsca wycieku.
Może któryś z klubowiczów spotkał się kiedyś z czymś podobnym. Powiem jeszcze tylko, że wymieniałam uszczelniacz wałka atakującego. Jednak i jego sprawdziłem, siedzi równo i jest szczelny (odpalałem silnik i skrzynie z wymontowanym dyfrem, po rozgrzaniu i na biegu nie ma żadnego wycieku spod uszczelniacza).
_________________ Audi RS6 C5 4.2 Quattro Avant Audi A6 C5 3.0 Quattro Avant --------------------------------------- Audi A6 C4 2.5TDi Avant ... skradziony Audi A6 C4 2.5 TDi Sedan ... sprzedany Audi A4 B6 2.5 TDi Quattro ... sprzedany Audi TT 8N 1.8 T Quattro ... sprzedany Audi A6 C5 2.5 TDi Avant ... sprzedany Audi S6 C5 4.2 Quattro ... sprzedany
|