photokom napisał(a):
Nie wydaje mi sie zeby to byla wina tego przewodu. Pompy raczej tez nie. Sprawdz szczelnosc dolotu. Juz Ci o tym pisalem. Jestes pewien ze jest szczelny? Na zimnym silniku mieszanka jest wzbogacana i wystarcza na uruchomienie. Na cieplym nie jest wzbogacana i przez jakas nieszczelnosc moze robi sie zbyt uboga zeby odpalic - przy rozruchu w dolocie panuje male podcisnienie i klapka przeplywomierza ledwie sie podnosi. Jak masz jakas nieszczelnosc to moze prawie cale powietrze jakie wtedy jest zasysane przez silnik pochodzi z tej nieszczelnosci a klapka wogole sie nie podnosi i rozdzielacz nie daje paliwa. Na zimnym moze nie byc tego problemu, bo do rozruchu wystarcza to paliwo ktore podaje wtryskiwacz rozruchowy. Jak juz silnik zaskoczy to zasysa znacznie wiecej powietrza i klapka sie podnosi mimo nieszczelnosci.
szczelnosc to podstawa zdazyłem sie juz nie jednokrotnie o tym przekonac no ale u mnie jest odwrotnie niż ty piszesz bowiem u mnie jest problem na zimnym silniku gdy jak piszesz mieszanka jest wzbogacona na ciepłym problem z uruchomieniem ustępuje więc nawet to wyklucza nieszczelność jako taką bowiem wtedy również powinien występować problem rozruchu samochodu