Witam serdecznie. Mam problem z moim Audi A6 2.5 TDI ze skrzynia TipTronic: 5HP19. Uszkodziłem skrzynie biegów, wjeżdzając w duża dziurę i uderzyłem mocno o tory tramwajowe. Kupiłem tą samą, używaną skrzynie, natomiast od benzyny 2.8. Wczoraj udało mi się samochód uruchomić, przejechać się i było wszystko w porządku. Pod samochodem pojawiła się mała plama oleju, natomiast myślałem że to olej który ulał mi się przy wlewaniu do silnika, lub innych płynów eksploatacyjnych które za jednym zamachem, wraz z wyciagnieciem skrzyni i silnika, zmieniałem. Dzisiaj jeszcze delikatnie dojechałem do znajomego aby po całej opracji zmiany skrzyni podłączyc komputer, a po powrocie do domu ze skrzyni lało się juz naprawdę intensywnie. Po odpaleniu samochodu, spada na ziemie kilkanaście kropli na sekundę z miejsca na którym oznaczyłem w czerwone kółka i strzałkami na zdjęciu które dołączam. Możecie mi podpowiedzieć co mogło się stać od strony wewnętrznej skrzyni że zaczęło to cieknąć? Wydaje mi się że i tak nie obejdzie się bez kolejnego wyciągania skrzyni... Nie ma się jak teraz dostać od góry, bo może jeszcze leje się gdzies od góry a poprostu w tym miejscu akurat się wszystko gromadzi i wylatuje... Miał ktos kiedyś taki problem?
Dzisiaj po odpaleniu samochodu odrazu skrzynia wchodzi w tryb awarii, wczoraj jeździła bez problemu.
|