peniukpeniuk napisał(a):
Witam, przeszukałem podobne tematy na forum lecz nie udało mi się znaleźć konkretnej odpowiedzi na mój problem. Od tygodnia jestem posiadaczem audi a3 1.6 2004. Średnio co trzeci raz gdy wrzucam drugi bieg dając pedal gazu na maxa, samochód się blokuje, obroty i prędkość stoją w miejscu. Następuje opór, cos blokuje i nie pozwala mi przekroczyć 25 mil na godzinę.
musze nacisnąć sprzęgło po mału puścić i ponownie dać pedal gazu aby ruszyć na dwójce. Zauważyłem również ze mając luz i dotykając butem sprzęgła, sprzęgło telepie i trzęsie aż czuje jak mi cala noga chodzi. Co jakiś czas wszystkie biegi wchodzą z trudnością, zacinaja się, po czym zaczynają działać prawidłowo, po jakiś 10-15min jazdy juz jest ok. Auto było podłączone do komputera, nie wykazano żadnych problemów. Dziś wymieniłem zawor egr, bez większego powodzenia. Prosiłbym o pomoc. Dzięki
Zadzwoń do poprzedniego właściciela, zapewne w pośpiechu sprzedając auto zapomniał powiedzieć o tej drobnostce. Myślę że objeździł z tym już wszystkie warsztaty a sprzedaż auta była najlepszym w jego mniemaniu wyjściem z kłopotu.