Witam.
Posiadam A6 C4 2.5 tdi AAT.
Zmodzone przez ABT w Niemcowni z certyfikatem i wpisem do dowodu na 146KM
Podejrzewam że wtryski już siadaj bo kiepsko pali przy temperaturze ok 14 stopni.
Jak jest ciepła to pali idealnie, jak zimna i grzeje świece to tez pali super, nawet przy mrozie -25.
Teraz ustawiłem kąt na 110 stopni to pali od strzała przy każdych warunkach i temperaturach ale silink chodzi metaliczne jak traktorek..
Wtryski ok 4 lata temu regenerowane u Pana Irka w Trzebnicy.
Tanio bo za ok 280zł wszystkie 5szt, były wysłane do jakiegoś specjalisty-fachowca który czyścił końcówki ultradźwiękami z nagarów oraz szlifował iglice na maszynie z elektromagnesami i takie cuda

Myślę, że teraz trzeba zrobić to porządnie wiec proszę o doradztwo co można wsadzić żeby ewentualnie jeszcze podnieść moc, może sama zmiana wtrysków pomoże a jak nie to się jeszcze chipsa poprawi...
Wtedy w Trzebnicy zmieniłem oryginalne końcówki od AAT na końcówki od AEL, bodajże p208 jak dobrze pamiętam. .
Proszę o podpowiedź co założyć żeby chodziło, najlepiej lepiej od razu albo po przepisaniu programu.
czy 216 czy co innego ? Tak żeby biedy nie narobić..
Turbo mam K14 wiec chyba od AEL, moja oryginalnie jest AAT w których Montowali raczej K16 ale jest w automacie wiec może w tej wersji skrzyni wkładali K14 lub zamienili turbinę w ABT kiedy zwiększali moc..
EDIT:
Trochę poprawiłem treść którą wcześniej pisałem na szybko na tablecie a T9 coś tam namieszał po swojemu..
Może założyć coś takiego (216):
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=61 ... cket_id=16