border_claw napisał(a):
no koledzy chyba narescie pozbylem sie mojego najwiekszego problemu w mojej Audiczce

pojechalem do bardzo dobrego mechanika i przestawil mi zaplon i wszystkie problemy znikly jak za dotkniecia rozczki

odpala za pierwszym przekreceniem i o wiele mniej dymi.. wkoncu jestem szczesliwy

No to super że Ci się udało rozwiązać problem, powiem tylko tyle że jeżeli znów Ci się przestawi zapłon i będziesz miał takie same obiawy to radzę zobaczyć na rozrząd a dokladnie na koło rozrządu na wale, zdarza się tak (mi się zdarzyło) że robi się luz na klinie i dlatego przstawia się zapłon, po jakimś czasie jest coraz ciężej odpalić auto, do tego strasznie dymi, póżniej scina klin i masz spotkanie na szczycie tzn tłoki przytulają się do zaworów

Ale nie stresuj się to dosyć długo postępujący problem i piszę to jako przestrogę jak by ktoś miał podobne obiawy
Tak na marginesie rozwiązanie problemu to podszlifowanie wału na większy klin i założenia nowego koła z dużym prostokatnym klinem (od nowszego modelu) który bez problemu jest dostępny w ASO.
Pozdrawiam