na pudełku od kabli BERU wyraźnie napisane jest Volkswagen, znajomy dzisiaj mi powiedział, że do Audi powinien być inny numer BERU, który w tabelach krosowych występuje przy wersjach avant i copue z 2.0.
dzisiaj przymierzyłem ten zestaw ZEF561 i okazuję się że również przewody do świec są znacznie dłuższe niż te oryginalne... w VW silnik jest inaczej ułożony w komorze silnika - dalej do cewki WN i nieco niżej jest też sam aparat zapłonowy, stąd te przydługie kable w ZEF561, moim zdaniem BERU ZEF561 tak naprawdę są tylko do VW a w krosach jest poprostu błąd.
Ktoś powie i cóż z tego, że dłuższe i fajeczka zgięta a nie prosta; zapewne można tak jeździć ale jak kupuję markowe kabelki dedykowane do mojego autka to oczekuję że będą idealnie wymierzone, ciekaw jestem jak to wygląda u polskich producentów bo BERU się tutaj nie popisał.
A co najbardziej mnie bawi jako oryginalne mam właśnie BERU a w katalogach ta sama firma proponuje nie pasujące kabelki...
Jak to wytłumaczyć? A ponadto jeszcze się okazuje, że te krótsze dedykowane niby tylko do avanta i coupe są 50zł droższe - tutaj już nie rozumiem dlaczego droższe skoro mniej materiału na nie poszło