Witam!
Temat był już wałkowany na różnych forach kilkukrotnie, ale żaden z tematów nie dał mi odpowiedzi na pytanie dlaczego u mnie audio nie działa jak należy.
Posiadam A6 C5 Avant (od tygodnia) z oryginalnym audio to jest Audi Concert (płyta CD) do tego 4 głośniki z przodu w drzwiach i 4 głośniki z tyłu w drzwiach do tego subwoofer w bagażniku.
Z lektury forum dowiedziałem się że to może problem z kodowaniem więc udałem się do auta i zmieniłem kodowanie z 00011 na 00001 gdyż jak sądzę nie posiadam systemu bose (brak jakichkolwiek oznaczeń na głośnikach czy radiu). Niestety zmiana ta nic nie dała i tył jak nie grał tak nie gra. Postanowiłem więc pokombinować z tym kodowaniem zgodnie ze schematem znalezionym na forum niestety porażka

Ostatecznie otworzyłem bagażnik by zobaczyć co i jak z subwooferem. I oto wnioski (pomiary dokonywane na wyjętej wtyczce z subwoofera):
- przy włączonym radiu na pinach 1 i 4 (jak rozumiem stałe zasilanie wzmacniacza) miałem zaledwie 2,5V gdy wyłączyłem radio pojawiało się napięcie rzędu 11V - ale to i tak nie jest pełne napięcie akku;
- sygnał załączenia sub czyli pin 5 miał 12V czyli wszystko OK, pomiar pomiędzy pinem 5 i 4;
- na pinach 6 i 7 miałem około 2,5V pomiar między masą na pinie 4;
Czy te wartości są poprawne? Jeśli tak to super, ale dlaczego nie gra

jeśli nie są OK to gdzie można szukać przyczyny?
Zastanawia mnie jeszcze skąd idzie to stałe zasilanie wzmacniacza na piny 1 i 4, czy idzie to przez radio czy może bezpośrednio z akumulatora?
Dodatkowo po zdjęciu bocznej tapicerki zauważyłem, ze do anteny w tylnej bocznej szybie dolutowane są dwa kabelki, jeden przez wtyczkę wchodzi na jakąś małą "czarną skrzynkę" chyba wzmacniacz, a drugi wisi do niczego nie podłączony - co to może być te drugi kabel, dodam, że wtyczkę ma taką samą jak ten podłączony do wzmacniacza antenowego? A z tą anteną coś może być na rzeczy bo kiepsko mi radio odbiera.
Zastanowiło mnie jeszcze dlaczego mi RDS nie wyświetla się na FIS więc idąc za instrukcją znalezioną na forum zmieniłem kodowanie na 00005, czy dobrze rozumiem, że to uruchomi mi wyświetlanie na FIS RDS z radia? Teraz tego nie zobaczę bo mam rezerwę i mi wyświetla dystrybutor ;p
Z góry dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi!