Dobry wieczór! Podejrzenie padło na akumulator, ale okazało się, że jest sprawny, a rozrusznik nawet nie przekręca - kontrolki tylko przygasają - jest tak też po podpięciu napięcia zewnętrznego, więc to nie akumulator. Parę razy zapalał, ale też już parę razy padał - lampki przygasają, licznik i zegar się zerują. Dziś holowałem auto - nie chcę mieć znów takiej przygody. Audi A3 8L 2001, silnik ASV - czy ktoś z Szanownych Kolegów może sprawdzić jaki dokładnie jest numer rozrusznika w moim aucie? Autem jeździ na co dzień moja żona. Dowozi nim dzieci do szkoły i rocznego smyka na rehabilitację - dla niej każdy dzień zwłoki to dodatkowe problemy i stresy. Mi ostatnio padł rozrusznik jakieś 10 lat temu - jeździłem wtedy 80 B3 - wiem gdzie i jak stukać, ale autem jeździ kobieta, która nie powinna mieć żadnych dodatkowych utrudnień.
Chciałbym szybko kupić nowy? używany? regenerowany? rozrusznik, by go szybko wymienić i jeździć. Ale przed zakupem muszę mieć numer części i pewność, co mam kupić, żeby pasowało.
Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
_________________ Audi A3 01 1,9 tdi 110 KM
Audi A6 C4 2,5 tdi 140 KM
Audi 80 B4 2,0 115 KM - było
Audi 80 B3 1,6 71 KM - było
Audi 80 B3 1,8 90 KM - było
Piszę poprawnie po polsku
|