.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.maja.2025 22:32:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a4 B5] Rozkodowany alarm po wymianie baterii w pilocie
PostNapisane: 09.lip.2012 20:02:17 
Użytkownik

Witam,
jestem tu świeży ale szukałem już podobnego tematu i nie znalazłem. Otóż wyczerpała się bateria w jednym pilocie i nie działał centralny zamek. Kupiłem baterię, wymieniłem i centralny działa, ale po zamknięciu samochodu (którymkolwiek kluczykiem) po 30 sekundach włącza się alarm, klakson wyje, kierunkowskazy świecą. Po otwarciu wszystko ucicha. Próbowałem przyuczać kluczyki, czyli jeden w stacyjkę na zapłon, drugi w drzwi itd. ale nic to nie dało. Próbowałem też odłączać akumulator ale na nic, dalej to samo. Jakieś pomysły co się mogło stać? Pomóżcie bo jadąc gdzieś nie mogę zamknąć samochodu bo po 30 sek. zaczyna wyć. Ogólnie kluczyków mam 3, jeden oryginalny płaski i dwa dorobione scyzoryki którymi steruję centralnym radiowo. Nawet jak płaskim zamknę samochód zamkiem kierowcy to alarm zaczyna wyć. Alarm jest oryginalny (czujniki w środkowych słupkach). Albo ma ktoś pomysł jak najprościej odłączyć lub zdezaktywować alarm abym mógł jeździć bez niego dopóki problemu nie rozwiążę?

Tytuł: Re: [a4 B5] Rozkodowany alarm po wymianie baterii w pilocie
PostNapisane: 19.wrz.2012 07:36:57 
Użytkownik

Czy rozwiazales już ten problem, ja mam podobnie, czyli jak zamknęli samochód z pilota to po 30 sekundach mi wyje a jak z kluczyka to ok. Też wymienialem baterie ale nie przyszło mi na mysl, że to ztego powodu bo kiedyś też kulka razy mi się tak działo i przestało.
Obstawiałem bardziej że czujnik ruchu alarmu fiksuje ale jeszcze nic z tym nie robiłem tylko zamykam kluczykiem.

Tytuł: Re: [a4 B5] Rozkodowany alarm po wymianie baterii w pilocie
PostNapisane: 07.paź.2012 09:52:39 
Użytkownik

Nalezy włożyć kluczyk do zamka kierowcy przekraczając w poz otwierania lub zamykania, przytrzymać guzik w pilocie odpowiednio otwierania lub zamykania .

Strefa czasowa: UTC + 1