Jest to mój pierwszy post na tym forum tak więc serdecznie witam wszystkich.
Od nie dawna jestem właścicielem Audi A4 B5 Avant, 1,9 TDi [110 KM] 96r produkcji. Trzeci dzień próbuje zaprogramować pilota od centralnego zamka [wg instrukcji z jednym kluczkiem w stacyjce...]. I tutaj pojawia się problem, mianowicie, po wykonaniu wszystkich operacji, czyli po wybraniu kanału drzwi otwierają się z pilota, po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki i zatrzaśnięciu drzwi z pilota nie mogę już ani otworzyć ani zamknąć drzwi. Przy kolejnych próbach z zamienionymi kluczykami jest tak samo, po wyborze kanału i odczekaniu 5 a nawet 30 sekund jestem w stanie drzwi otworzyć tylko jeden raz. Rygle podnoszą się pneumatycznie, dodam, że zarówno podczas kodowania jak i później nie świecą kierunkowskazy. Poprzedni właściciel twierdzi że wcześniej mu się to nie zdarzyło, autko stało jakiś czas w komisie z rozładowanym akumulatorem. Nie wiem czy ja popełniam jakiś błąd przy kodowaniu, czy tylko VAG może mi tu pomóc... jakieś pomysły?
Sytuacja po drobnych przeróbkach w VAG-COMie wygląda następująco (przy wciśniętym lock na pilocie):

Nie mniej jednak nie rozwiązuje to problemu.