.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.maja.2025 01:33:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 B5 1.8 96'(klimatronik) problem z nadmuchem powitrza
PostNapisane: 24.gru.2012 17:54:57 
Użytkownik

Witam,

Piszę z taką sprawą. Otóż dzisiaj zdarzyła mi się w trasie taka rzecz. Jechałem z włączonym nadmuchem powietrza i w pewnym momencie dmuchawa na najwyższych obrotach wydawała z siebie jakieś dziwne dźwięki. Po pewnym czasie zmalała intensywność nadmuchu, później znowu wzrosła i dmuchawa dalej wydawała z siebie dziwny dźwięk, po chwili przestała i nadmuch działał z maksymalną intensywnością. Po przejechaniu ok 150 km nadmuch na wyświetlaczu był maksymalny natomiast z kratki na szybę praktycznie nie leciało powietrze. Nie chciało lecieć ani ciepłe ani zimne powietrze. W końcu przestało całkiem lecieć. Po wyłączeniu nawiewu i jego ponownym włączeniu już nic nie działało tzn. brak ruchu powietrza na każdej pozycji nadmuchu (szyba, nogi, i pozostałe kratki) no i też nie załącza się dmuchawa.

Wstępnie pomyślałem, że może to być wina samej w sobie dmuchawy, ale w takiej temperaturze i w okresie świątecznym raczej sobie tego nie sprawdzę. Co mogłoby spowodować coś takiego jakiś sterownik, czy bezpiecznik ?

Jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc bo chwilowo nie za bardzo wiem za co się zabrać i co z tym zrobić, a jeździć w zimie bez nadmuchu to trochę ciężko.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam,

Tytuł: Re: Audi A4 B5 1.8 96'(klimatronik) problem z nadmuchem powi
PostNapisane: 25.gru.2012 04:38:56 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
dmuchawa panie, dmuchawa. Szlag go trafił. A najlepiej błędy klimatronika sprawdź, to będzie wiadomo.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł: Re: Audi A4 B5 1.8 96'(klimatronik) problem z nadmuchem powi
PostNapisane: 25.gru.2012 10:35:02 
Użytkownik

Oki dzięki tak zrobię posprawdzam komputerem i zobaczę co będzie.

Strefa czasowa: UTC + 1