Witam
Mam problem z klimatronikiem i tak... wymieniłem już te 2 silniczki zaraz za radiem w środkowym panelu, zrobiłem adaptację vagiem, ale cały czas nawiewy nie są wydajne. To znaczy tak jak teraz leci gorące powietrze, ale jest go zdecydowanie za mało i przy większej prędkości wiatraka strasznie huczy.
Dlatego wczoraj zabrałem się za sprawdzenie tego silniczka klapy świeżego powietrza, który jest pod maską. I tak... zdjąłem tę pokrywkę, tak że miałem na wierzchu cały mechanizm i wtedy odpaliłem klimatronik, żeby zobaczyć czy on chodzi w ogóle, ale ani drgnęło. Chyba nie powinno tak być? Zmieniałem nawiewy, moc, temperature, więc on chyba powinien zacząć chodzić?
Poza tym wsłuchałem się w przepływ powietrza w tej gumowej rurze, nad którą jest ten silniczek i ewidentnie w tym miejscu słychać, że powietrze nie przepływa swobodnie tylko jakby natrafia na "przeszkodę", przez co w samochodzie prawie zupełnie nie czuć, że coś wieje (przynajmniej taka jest moja dedukcja

).
Próbowałem wyjąć cały silniczek, żeby go sobie w domu na spokojnie rozebrać, przeczyścić i sprawdzić czy on jest w ogóle sprawny, ale do niego idzie ten czarny przewód zakończony wejściem na kostkę i nie mogłem tego kawałka w ogóle wyjąć - on jest jakoś przyczepiony?
Wrzucam zdjęcia:

Dodam jeszcze, że dzisiaj wykasowałem błędy vagiem i został mi tylko błąd
15.5 - klapa powietrza, ciągła blokada
co tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że wszystkiemu jest winny właśnie ten silniczek
Na szybko jak sprawdzałem to zauważyłem jeszcze , że np. jak włączę nadmuch centralny i na nogi, to leci powietrze tylko na nogi, jak wyłączę ten na nogi to wtedy leci tylko "środkiem".
P.S. Czy dobrze zrobiłem tę adaptację klimatronika?
Mianowicie... wszedłem w diagnostyke climatronica 08, potem wszedłem w Fault Codec - 02 i skasowałem błędy. Następnie

Meas.Blocks - 08 i tutaj w grupie wpisałem 001 i GO, a potem

Switch To Basic Settings . Z tego co zrozumiałem wszystkie okienka miały pokazać 0, ale kilka razy były zupełne inne wartości. Dopiero po którejś adaptacji z kolei pokazały się same "zera", więc wtedy wróciłem do głównego okienka, sprawdziłem błędy, skasowałem te, które się pokazały i potem

Adaption - 10

Read

Save.
Z góry dzięki za pomoc