.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 19:45:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] CLIMATRONIC, problem z nawiewem
PostNapisane: 16.mar.2013 18:55:35 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B5 1998r. 2.5 TDI 150 KM
Witam.
Posiadam Audi a4 wersje B5 z silnikiem 2.5 TDI z roku 1998. Posiadam problem z Climatronicem. Problem objawia się tym, że niezależnie od ustawień nawieu, góra, dół, środek itp. Zawsze wieje tylko centralnymi nawiewami. Po włączeniu climatronica słychać jakby silniki pracowały itp, ale jka mówiłem wieje tylko centralnymi. Drugim problemem jest to, że nie zawsze włącza się klima, działała cały czas od zakupu (września 2012) jadnak,kiedy przyszły mrozy przestała się zapalać ta gwiazdka w lewym dolnym rogu na ekranie temperatury. Kiedy wciskam ten przycisk, to tylko się zapala a jak puszcze to gaśnie. Czytałem na forum, że klima nie działa jeżeli są mrozy, jadnak dzisiaj było stosunkowo ciepło, termometr pokazywał +8,5 st.C a gwiazdka się nie zapaliła. Czasami jest tak, że działa cały czas, a czasami wogóle. Podlączenie Vag i zczytanie błędów odpada, gdyż VAG nie może nawiązać połączenia z klimatyzacją. Prosiłbym o pomoc ;)

Tytuł: Re: [A4 B5] CLIMATRONIC, problem z nawiewem
PostNapisane: 17.mar.2013 00:51:20 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B5 AVANT
slaby vag;) a tak poza tym, zczytaj bledy z samego klimatronika( poprzez kombinacje guzikow). nie laczy normalny vag pewnie przez to ze masz duzo glupich bledow. z ta klima to poczekaj do konkretniejszego ciepla, bo to jeszcze moze wcale o niczym nie swoadczy, no chyba ze wyzej wspomniana przeze mnie kombinacja wyrzuci Ci cos konkretnego z klima. co do nawiewu to najprawdopodobniej padniete masz silniki klap nawiewu, ale potwierdzic to moze zczytanie bledow :)

Tytuł: Re: [A4 B5] CLIMATRONIC, problem z nawiewem
PostNapisane: 30.mar.2013 11:50:20 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B5 1998r. 2.5 TDI 150 KM
Witam
Tak jak mówisz, próbowałem "bawić" się kombinacją tych guzików, ale nic z tego nie rozumiem, a jak miałem listę, to połowy z tego co pisało na climatronicu to nie było w rozpisce błędów w necie, chyba, że źle to sprawdzałem.
Teraz, kiedy trochę mrozy odpuściły, to zauważyłem, że gwiazdka zaczęła palić się normalnie, czyli widocznie zależało to od temperatury na zawnątrz.

Strefa czasowa: UTC + 1