Witam, w moim aucie zamontowałem ok 4 lata temu centralny zamek firmy exus, ponieważ nie miałem oryginalnego , na początku wszystko działało poprawnie ,po upływie ok 2 lat zaczął się problem z otwieraniem z pilota ,zamykanie z pilota zawsze działa poprawnie ,ale na przykład jak nie mogę otworzyć drzwi z pilota idę do prawych przednich drzwi i otwieram kluczykiem wszystkie drzwi pompa wtedy pracuje ale jak chce to zrobić z drzwiami ok kierowcy to wtedy pompa nie pracuje i otwiera tylko drzwi kierowcy,domyślam się że może coś się stało z przewodem ,który wchodzi do drzwi i w osłonie gumowej przetarł się, podłączenie realizujące otwieranie i zamykanie drzwi zrobiłem w lewym boczku przy sprzęgle są tam kostki i w kostce z numerem 1 rozciąłem przewód żółto/niebieski i do tego rozciętego przewodu podłączyłem odpowiednie przewody z centralki pilota. Może rozwiązaniem problemu byłoby znalezienie przewodu który otwiera prawe drzwi tylko nie wiem który to możne być, nie mogę znaleźć takich informacji. Może ktoś z forum wie jaki to jest przewód.Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
|