.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 03:10:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Lampy a4 b6
PostNapisane: 23.wrz.2013 16:25:12 
Użytkownik

Auto: A4 B6 kombi
Witam wszystkich, . Niedawno sprowadziłem sobie z Niemiec Audi A4 B6 Kombi rok 2001 2,0 w benzynce. Nie jestem jakimś znawcą w tych tematach dlatego opiszę moje pytanie po swojemu. Audi prezentuje się świetnie tylko że żarówki są żółte, chciałbym kupić białe żarówki , ale sprawa ma się tak że : gdy byłem w sklepie z tak owymi rzeczami , koleś powiedział że xenonowej żarówy nie wsadzę bo lampy musiały by być 'samopozycjonujące' czy coś takiego, a jedynie mogę wsadzić białą żarówkę . Moje pytanie brzmi : Jak nazywa się tak owa żarówka . Dla zrozumienia dołączę 2 obrazki o co mi mniej więcej chodzi

Obrazek
Na tym screenie widać z lewej białą żarówkę o którą mi chodzi a z lewej zwykłe żarówki które mam w czasie teraźniejszym

Tytuł: Re: Lampy a4 b6
PostNapisane: 02.paź.2013 20:47:52 
Użytkownik

Poszukaj sobie, temat omawiany 1000x,

Chodzi Ci o to żeby mieć żarniki ksenonowe (oprócz wyglądu, zapewniają prawie 3x więcej światła). Do ich legalnego działania potrzebny Ci zestaw samopoziomowania (ustawiają się same tak aby nie razić ludzi-przez ilość światła jaką emitują), do tego potrzebne są spryskiwacze reflektorów. To tak żeby było legalnie. Inne metody, to zestaw HID ( o ile masz soczewki) i rozsądne ustawienie wysokości świateł... ale to inna bajka ;)

R5/R5efi/1.8T/V8 manual/2.7 H6/PB V6 manual/1.8PB/1.8T AWT/2.7BiT/AWX

Tytuł: Re: Lampy a4 b6
PostNapisane: 04.paź.2013 19:22:27 
Użytkownik

Auto: A4 B6 kombi
Dzięki kolego , poradziłem sobie już z tym, gdyż długo czekałem na odpowiedź ale kupiłem nowe lampy , tylne przy okazji też bo były nie co popękane i się woda dostała :)

Strefa czasowa: UTC + 1