Witam wszystkich klubowiczow.
Zainstalowalem sobie allard delete kit dostepny z
http://www.ebay.co.uk/itm/Allard-EGR-De ... 27db9e8ab1 i kolega zmapowal mi oryginalna mapke, aby nie wyskakiwal blad. Wszystko gra i buczy, tylko spalanie nie za bardzo... Jest o wiele za duze moim zdaniem, bo w miescie 11 przy jezdzie jak dziadek a w trasie 7l do 100km.
Wartosci maf w 3 grupie pokazuja na postoju 450mg, a podobno powinno byc 210-300. Zaczalem sie drapac po glowie i dopadlem miernik, aby sprawdzic przeplywke manualnie i na 2000 obrotow pokazuje 2.15v (2-2.20 chyba powinno byc, wiec sie lapie), ale juz na 4000 pokazuje 3.6v (a powinno byc chyba 3.9-4.1). Czy znaczylo by to, ze przeplywka jest walnieta, czy poprostu przez wyrzucenie egra przeklamuje mi wartosci? Mam porobione jakies statyczne logi z grup gdzie maf jest widoczny dla biegu jalowego. Bardzo bym byl wdzieczny jak byscie mi pomogli zdiagnozowac ten problem, bo przy 800km wygodniowo troche mnie to juz zjadlo przez ostatnie pol roku

masakrancja.... nawet zalozylem felgi 15, bo myslalem ze tu tkwil problem spalania, ale dalej to samo.
Z gory dziekuje...
przeciez wywaliles EGR , auto dostaje "czyste" powietrze [wieksza masa powietrza] to co w tym dziwnego ...
nie ma to jak usunac cos w aucie i nie miec pojecia po co sie to robi ...