.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.maja.2025 21:17:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5]Wymiana radia na nieoryginalne, 2DIN>2DIN, BOSE
PostNapisane: 14.gru.2013 12:36:16 
Użytkownik

Auto: Allroad C5 2.7 MT
Hej

Chodziło mi po głowie wymienić radio, bo mam z USA Symphony którego tuner po przecinku nie łapie parzystych a i multimedialnie jest wykluczony. Dostałem JVC KW-NSX700E które chciałbym zaszczepić do auta.

Wiem że potrzebuję:
1. Ramka wokół radia.
2. Przejściówki do kostek.
3. Przejściówki do systemu w aucie żeby guziki w kierownicy i wyświetlacz w zegarach działały prawidłowo.

Pytania:
1. Czy taka ramka będzie ok? http://allegro.pl/ramka-radiowa-audi-a6 ... 80304.html
2. Współpraca z BOSE - kumpel z podobnego pomysłu w B5 się wycofał bo przy gaszeniu silnika miał wielkie pierdnięcie w głośniki. Podobno miało to mieć związek z BOSE - pytanie czy tak rzeczywiście jest i czy da się to jakoś rozwiązać? Wsadził radio do busa i gra jak trzeba.
3. Orientuje się ktoś jaki jest koszt przejściówek do działania guzików i wyświetlacza?

Wiem że najlepiej by było zaszczepić oryginalne ale to JVC jednak możliwości ma duże, mi zależy najbardziej na: muzyka z telefonu przez BT, oglądanie divx'ów jak gdzieś na kogoś czekam, zestaw głośnomówiący, navi, ewentualnie kamera cofania. O tym wiem teraz, jak poznam wszystkie ficzery tego diwajsa to pewnie coś jeszcze mi się spodoba. Co generalnie myślicie o powyższym?

Strefa czasowa: UTC + 1