.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.maja.2025 00:19:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 1.8T ANB] Problem z immo i urządzenie wyłączające
PostNapisane: 31.sie.2018 18:33:48 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
Witajcie. Mam nadzieję, ze tutaj znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Miesiąc temu moja A4 B5 została uziemiona przez migające immo. Po dwóch dniach nie udało się pozbyć problemu. Konieczne było odholowanie samochodu. Naprawa u elektromechanika - 280zł wydane. Przez miesiąc spokój, a dziś znów wystąpił ten sam problem. Szczęście, ze po kilku próbach kontrolna immo wreszcie zgasła.

W poszukiwaniu rozwiązania odnalazłem dwa rodzaje urządzeń, które likwidują ten problem. Pierwsze z nich to płytka elektroniczna z trzema kabelkami montowania pod przednim panelem. drugie rozwiązanie to moduł wpinany w gniazdo OBD2 czyli bez ingerencji fizycznej w elektrykę. To drugie urządzenie reklamowane jest jako "Interfejs diagnostyczny Drive Box do samodzielnego wyłączenia immo bez użycia komputera i wizyty u mechanika. Urządzenie łączy się poprzez sterownik z samochodem za pomocą gniazda diagnostycznego OBD2". W ofertach polskich sprzedawców nie ma żadnych informacji, że nie współpracuje z silnikiem 1.8T, ale na zagranicznych stronach jest informacja o 1.8T. Testował ktoś działanie tego urządzenia z 1.8T? To byłoby dobre rozwiazanie, ale nie wiem czy będzie działało z 1.8T ANB.

EDIT Zarath: Poprawiłem nazwę wątku zgodnie z Regulaminem forum, następnym razem proszę stosować się do zapisów REGULAMINU i nazywać wątki poprawnie.

Obrazek

Obrazek

Tytuł: Re: [A4 B5] Problem z immo i urządzenie wyłączające
PostNapisane: 31.sie.2018 19:39:28 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
W poprzedniej też miałem problem z immo - elektryk samochodowy wyciął je całkowicie z tego co pamiętam i po problemie.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Tytuł: Re: [A4 B5 1.8T ANB] Problem z immo i urządzenie wyłączające
PostNapisane: 01.wrz.2018 13:52:08 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
Tam gdzie miałem samochód odstawiony mówili, że wyłączenie immo nie jest takie proste i wymaga głębszej ingerencji. Rozkręcili poczyścili, jakimś sprayem spryskali i przez miesiąc miałem spokój. Gdyby ten moduł działał z 1.8T ANB to byłoby idealne rozwiązanie dla mnie. Immo byłoby załączone a w razie problemów mógłbym użyć tego drive boxa. Są jeszcze układy elektroniczne wpinane w elektronikę samochodu (na stałe w okolicach stacyjki), ich koszt 60-80zł, ale odłączają immo na stałe.

Panowie, tyle tutaj klubowiczów i nikt tego nie używał?

Strefa czasowa: UTC + 1