Hej.
Dołączę się do tematu bo mam podobny problem, a dokładnie:
działa mi oświetlenie wnętrza jak otwieram drzwi - reaguje na każde drzwi,
niestety nie mam informacji na FIS'ie o otwartych drzwiach oraz "podświetlenia nóg"
- żarówki sprawdziłem - ok
- FIS tez działa, bo np. info o klapie bagażnika jest
- bezpieczniki sprawdzone - ok
Mam A4 1.8T Avant z 99r - mam go od 2 miesięcy i tak już było...
Skoro nie ma reakcji na żadne drzwi to spodziewam się błędu w instalacji (czyt. coś jest nie podłączone...), bo ostatnio tez rozwiązałem problem ze spryskiwaczem tylnej szyby - rozłączony wężyk - wszystko lało się pod dywanikami, więc pewnie będzie więcej takich atrakcji
Pytanie: czy ktoś wie gdzie ewentualnie są "łączenia" przewodów od czujników... ? Czy wszystkie są połączone w jedną wtyczkę, czy każdy indywidualnie i do czego?
i jak najprościej sprawdzić czujniki (miernikiem, bez rozbierania drzwi) (chociaż wątpię, żeby padły wszystkie naraz).
Zabieram się za analizę schematów, ale może ktoś wie coś ta ten temat to byłbym wdzięczny za informacje.
Jupi
Problem częściowo rozwiązany... Może komuś się przyda...
Gdzieś na forum znalazłem informację, że brak oświetlenia może być spowodowany brakiem lub uszkodzeniem przekaźnika "oświetlenia" o numerze 382. Jak kilka razy zaglądałem u siebie do skrzynki to przekaźnik był włożony.
Pewnego razu doznałem olśnienia

- okazało się, że przekaźnik jest nie tam gdzie trzeba. Powinien się znajdować w drugiej skrzynce przekaźników (tej lekko z tylu u góry), w pomarańczowym gnieździe.
Nie wiem czemu ktoś to tak złożył, ale teraz jest ok i mogę cieszyć się światełkami w drzwiach i podświetleniem nóg.
Pozostał tylko problem z brakiem info na FISIe, ale czuje że dojdę do tego.