.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.maja.2025 19:52:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 C7, ogrzewanie niezależne - webasto
PostNapisane: 14.lis.2012 21:58:51 
Użytkownik

witam,

mam w moim A6 oryginalne ogrzewanie postojowe i w sumie działa dobrze czy to po zaprogramowaniu czy też z pilota, ale mam dwa pytania:

1. po zaprogramowaniu na daną godzinę samochód jest fajnie zagrzany, jednak z tego co widzę silnik jest ciągle zimny. czy to normalne, gdyż w moim poprzednim samochodzie Volvo V70 webasto ogrzewało nie tylko kabinę, ale również silnik i jak wchodziłem do samochodu to od razu po przekręceniu kluczyka temperatura silnika była w okolicy 90 stopni.

2. jeśli ustawię webasto pilotem na grzanie przez 60 minut, a przyjdę do samochodu wcześniej np. po 30 minutach i jak uruchomię silnik to webasto dalej działa przez kolejne 30 minut, tak jak było zaprogramowane wcześniej na pilocie. czy w takim przypadku muszę od razu ręcznie wyłączyć pracujące jeszcze webasto ? w Volvo w momencie włączenia silnika, webasto wyłączało się samoczynnie.

pozdrawiam,

Tytuł: Re: A6 C7, ogrzewanie niezależne - webasto
PostNapisane: 15.lis.2012 07:17:45 
Użytkownik

Auto: AFN, BPP, BDN
Masz suche webasto ogrzewające tylko kabinę. W Volvo musiało być mokre webasto, które grzało płyn chłodniczy.

(Tapatalk)

Tytuł: Re: A6 C7, ogrzewanie niezależne - webasto
PostNapisane: 15.lis.2012 12:28:32 
Użytkownik

Probe041 napisał(a):
Masz suche webasto ogrzewające tylko kabinę. W Volvo musiało być mokre webasto, które grzało płyn chłodniczy.

szkoda, bo w Volvo nawet przy -25C samochód odpalał jakby stał w garażu.
a czy to jest standard, że moje webasto jest suche i każde oryginalne ogrzewanie niezależne w Audi tak ma?

Strefa czasowa: UTC + 1