.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 09:50:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6,C5] Problem z elektryką.
PostNapisane: 31.maja.2013 13:59:19 
Użytkownik

Auto: A6 1,8T
Już jakoś tak mam, że co chwile coś z elektryką się dzieję. Cały czas świeci się przycisk ECO na klawiaturze od klimy. Oddałem do nabicia i przegladu klimy i jak odebrałem to nadal nie działało. Myślałem, że coś skopcili, ale jak podłączyli do kompa pojawił się jakiś błąd i jak wykasowali przez chwilkę klima chodziła jak powinna po czym znów zaświecił się przycisk eco i to samo. Treść błedu postaram się wkleić jak go zdobędę. Natomiast od tej pory radio mi pokazuje cały czas SAFE. Jak go odblokować???

Tytuł: Re: [A6,C5] Problem z elektryką.
PostNapisane: 31.maja.2013 14:06:26 
Użytkownik

Auto: A6 1,8T
czy to aktualne?
Usuwanie blokady elektronicznej radia
Wprowadzenie prawidłowego numeru kodu powoduje zniesienie elektronicznej blokady.
Należy koniecznie przestrzegać następującej kolejności postępowania:
? Włączyć radio - na cyfrowym wyświetlaczu pojawi się napis SAFE.
? Równocześnie nacisnąć i przytrzymać przyciski TP i RDS 0 tak długo, aż na wskaźniku cyfrowym pojawi się liczba 1000.
? Puścić przyciski. Nigdy nie naciskać ponownie ani nie przytrzymywać przycisków TP i RDS, ponieważ liczba 1000 zostałaby uznana jako pierwsze wprowadzenie kodu i kodowanie można byłoby jeszcze tylko jeden raz powtórzyć.
? Za pomocą przycisków wybierania stacji - podać naklejony na karcie radia numer kodu. W ten sposób przyciskiem 1 wprowadzona zostanie pierwsza pozycja numeru kodu, przyciskiem 2 druga pozycja itd. Przyciski wybierania stacji 5 i 6 nie są przy tym używane.
? Na końcu ponownie równocześnie nacisnąć i przytrzymać przyciski TP i RDS 0 w celu potwierdzenia wprowadzonego numeru kodu. Na wyświetlaczu cyfrowym pojawi się napis SAFE.
? Puścić przyciski. Częstotliwość zostanie wskazana automatycznie. Urządzenie jest teraz ponownie gotowe do pracy.

Nieprawidłowy numer kodu
Jeżeli podczas usuwania elektronicznej blokady pomyłkowo wprowadzony zostanie nieprawidłowy numer kodu, na wyświetlaczu pojawi się napis SAFE, który najpierw miga, a następnie świeci się ciągle.
Wprowadzanie kodu można teraz powtórzyć jeden raz. Liczba prób wyświetlana jest na wyświetlaczu.
Jeżeli ponownie wprowadzony zostanie nieprawidłowy numer kodu, radio ulegnie zablokowaniu na około 1 godzinę i nie będzie można go w tym czasie uruchomić.
Po upływie godziny radio musi zostać podłączone, a kluczyk umieszczony w zamku zapłonu. Gaśnie wówczas wskazanie prób i może być ponownie podjęta próba elektronicznego odblokowania radia, tak jak to zostało wyżej opisane.
W dalszym ciągu obowiązuje jednak cykl: dwie próby, jedna godzina blokady.
Uwaga
Jeżeli karta radia z numerem kodu została zgubiona, należy zwrócić się do ASO samochodów Audi.

Strefa czasowa: UTC + 1