.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 09:46:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6 TDI] - problem z klima i ECON
PostNapisane: 12.lip.2013 14:55:44 
Użytkownik

Zapalił się nagle ECON i przestała działać klima, ale był to jednorazowy "wyskok". Potem raz się ECON sam włączał i sam wyłączał podczas gdy miałem włączoną klimę, a teraz już świeci się na stałe. Wywala następujące błędy:

710 Siłownik przesłony odmrażacza-V107
zablokowany lub brak napięcia - BŁĄD SPORADYCZNY

819 Czujnik ciśnienia klimatyzacji

1842 - to chyba będzie potencjometr/siłownik klapy temperatury prawy

czytałem w innych tematach o ECONie co może być przyczyną i z czym się to je, ale nie spodziewałem się, że aż 3 błędy na raz u mnie wywali. Jest to możliwe, że z dnia na dzień wszystkie trzy rzeczy szlag trafił, czy coś innego mogło spowodować te błędy? Co do czynnika to nie wiem kiedy ostatni raz był nabijany, ale chłodził konkretnie do dnia tych opisanych wyżej cyrków. Jakieś sugestie co można by zrobić samemu nim oddam samochód do mechanika?

szedłem właśnie do garażu sprawdzić przewody idące do tego czujnika ciśnienia i w dodatku nie chce się otworzyć maska... podskakuje do góry, ale gdy ciągnę za ten wystający "dzyndzel" to nie chce się otworzyć.. masakra jakaś! :galy:

Tytuł: Re: [A4 B6 TDI] - problem z klima i ECON
PostNapisane: 12.lip.2013 16:11:02 
Użytkownik

Właśnie przerobiłem temat z czujnikiem ciśnienia. Wymiana przywróciła klimę do życia, ale to był jedyny błąd jaki miałem w sterowniku klimy. W każdym bądź razie ten czujniczek jest bardzo ważny i klima nie ruszy jeśli jest niesprawny.

`92 Audi 100 C4 Avant 2.6 ABC+Stag 300 Plus -2008-2012

Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

Strefa czasowa: UTC + 1