BiLu napisał(a):
Zimą powietrze jest suche, bo wraz ze spadkiem temperatury maleje wagowo ilość wody w powietrzu, więc wystarczy powietrze nawiewane dostatecznie podgrzać, aby nawiewać "suche" powietrze.
Jasne, ale na zimnych szybach łatwo osadza się para którą chociażby wydychamy wewnątrz auta, poza tym śnieg na butach i inne tego typu, w aucie ciepło i szyby parują... Mimo wszystko polecam zimą wypróbować klimę na zaparowane szyby.
szymon2908 napisał(a):
Kolego ja na twoim miejscu bym zdjął plastiki ze słupka i progu, wyją fotel i podniósł tapicerkę pod nią jest gąbka która lubi na moknąć.
Świetny pomysł, zwłaszcza, że kupiłem to auto po zdaje się rocznym postoju, sporo było w środku wilgoci. Tylko roboty trochę dużo

emge napisał(a):
I zobacz odpływ wody na podszybiu (ten pod aku)

Ostatnio widziałem, że zalega tam woda, muszę faktycznie zwrócić na to uwagę. Zdaje się że niemało roboty jest z czyszczeniem tych odpływów...
Blt napisał(a):
W Lagunie II przy włączeniu funkcji odparowania szyb tył + lusterek + nadmuch na szybę przód włączana jest automatycznie klima.
Dokładnie jak mówisz, wiele aut tak ma że włącza się klima z automatu przy odparowywaniu szyb, kiedyś nie do końca to rozumiałem i wyłączałem klimę (też najeździłem się Laguną II). Teraz znam zasługi klimy w zimę, no ale co zrobić, Audi nie pozwala