Witam, liczniki w B3\B4 lubią się czasem zatrzymywać

W mojej również nie działa licznik (nie zlicza przebiegu dziennego ani ogólnego) chciałem to naprawić sam, rozkręciłem i okazało się że licznik zaciął się na trybikach. Całość ruchomych elementów przesmarowałem i złożyłem, licznik chodził około miesiąca potem kolejny raz stanął

Rozebrałem jeszcze raz i tym razem wyciągnąłem cały "moduł" licznika (niestety nie wiedziałem ze nie można wyciągać wskazówki prędkościomierza bo potem są problemy z jej ponownym włożeniem... ) teraz nie działa prędkościomierz ani licznik przebiegu

Przede wszystkim musisz sprawdzić jaki masz licznik VDO czy UN4. Możesz sprobować samemu rozkręcić i naprawić. W trakcie naprawy licznika możesz poradzić się drogą mailową z kolesiem z allegro który naprawia liczniki... Jeśli licznik był cofany i się zatrzymał to duże prawdopodobieństwo że po naprawie zatrzyma sie drugi raz. Mojego niestety nie da się już naprawić i musze szukać nowego, jest o tyle gorzej ze to wersja UN4 i do 260 km\h. Ostatecznym rozwiązaniem w Twoim przypadku będzie zakup całego licznika lub samego prędkościomierza z allegro za około 50 zł.
Pozdrawiam