.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.maja.2025 19:34:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B4] Naprawa systemu audio w samochodzie
PostNapisane: 16.sty.2007 10:50:27 
Użytkownik

Witam!

Mam mały problem z moim sprzetem audi w Audiku. Otóż, na podstawie rad forumowiczów, swego czasu kupiłem głośniki Boschmann 100mm oraz tweetery do mojego Audi. Zainstalowałem je... i zadowolony jestem przeciętnie. Radio mam b. dobre - Pioneera CD/mp3, 4x50watt, mosfet.
1. Głośniki 100mm mają tak kiepskie basy, że płakać się chce. Po ustawieniu fadera na przód słychać że basu praktycznie nie ma. Poprzednio były tam głośniki Alpine 80mm i grały lepiej...
2. Tweetery przednie są tak głosne i syczące, że aż kłuje w uszy. Mam zdjęte soprany, ale przez to z tyłu - gdzie mam też głośniki i tweetery - dźwięk jest "zmulony"
3. Głośnik w tylnych prawych drzwiach często nie działa - trzeba go przycisnąć przez kratkę ochronną i wtedy rusza. Podejrzewam jakiś słaby styk...

W związku z powyższym pytanie: czy znacie jakiś dobry zakład car audio w Warszawie, który mógłby mi pomóc doprowadzić audio do porzadku? Nie chodzi mi o cudowną jakość dźwięku - chcę tylko, żeby to w miarę grało ;)

pozdr
LYsY

"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you, that's the killer." - J. Clarkson

Tytuł: busmen?? głośniki??
PostNapisane: 25.lut.2007 22:36:27 
Użytkownik

wiesz co przyjacielu?? zrób tak: popros tego kolege co ci tak swietnie doradził żeby wybawił cię z kłopotu i kupił od ciebie te głosniki!! a ty dołóż pare stówek i kup JBL!! bedzie pan zadowolony, naprawde

Strefa czasowa: UTC + 1