Witam. Mam A6 C5 Avant 1,9 TDI. Mój problem wygląda następująco:
Otwarcie drzwi kierowcy, tylnych- lewych i tylnych- prawych nie skutkuje niczym. Nie zaświecają się lampki w podsufitce, ani te oświetlające drzwi i stopy pasażerów i kierowcy.
Przednie drzwi pasażera działają idealnie. Są całkowicie oświetlone i przy ich otwarciu zaświecają się światła w podsufitce i te oświetlające stopy pasażera.
Początkowo stawiałem na walnięte krańcówki w 3 drzwiach ale ostatnio zauważyłem, że jakaś reakcja podczas otwierania w/w drzwi zachodzi. Mianowicie, podczas otwarcia drzwi kierowcy automatycznie podświetla się licznik z przebiegiem, co świadczyć powinno o sprawnej krańcówce. Poza tym zaobserwowałem, że otwarcie w/w drzwi podczas pracy silnika powoduje nieregularne pulsowanie świateł w podsufitce. Raz migną 2 razy w krótkich, różnych odstępach czasu, innym razem 5, itd.
Dodam, że wszystkie żarówki w drzwiach są sprawne.
Nie mam już pomysłów do czego by się przyczepić.
Gdzie leży przyczyna?
Jeśli ktoś miał podobny przypadek i uporał się z tą przypadłością, to bardzo proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam.
_________________ BYŁO Audi 80 quattro 2.0 16V Sport Competition, BYŁO BMW E34 525i, BYŁ Ford Cougar 2.0 16V, BYŁO AUDI A6 C5 Avant 1,9 TDI, BYŁO BMW E39 520i, BYŁO Audi A4 B6 1.8T,
JEST Audi A6 C6 2.4 V6 quattro
|