adiaudi napisał(a):
grisha o jakich luzach i krzyżakach piszesz? Musiałeś trafić wyjątkowo zajechaną sztukę.
miałem ośkę, więc nie miałem problemów luzami w napędach (jak się kupi quattro manuala po młodym gniewnym to bywa że trzeba szukać gdzie jest luz powodujący stuknięcie przy ruszaniu lub zmianie biegów, tych punktów do szukania jest więcej w quattro niż w oście, już o różnicy w zawieszeniu nie mówiąc, tył całkiem inny), ale właściciele leciwych już aut quattro mogą takie problemy mieć, a jak ktoś szuka A6 C5 to raczej nie chce wydawać kika tys na naprawy napędu i zawiechy (uważam, że należy jeździć sprawnym autem)
adiaudi napisał(a):
Po za tym nie doradzaj "legendy",czyli 2.5 TDI V6...Tanio tu nie będzie.
8 lat jeździłem taką ośką w kombi, bardzo przyjemnie to chodzi, miło wspominam, opisałem 3 opcje wg mojej oceny. Wg mnie , czego nie wypada na tej grupie robić, w ogóle nie doradzałbym z tamtych roczników audi do kupienia, z tamtych lat bym doradził np. XC70 D5 (ekonomiczne 4x4, z bardzo dobrym dieslem odpowiednim do masy auta, a nie jak to w audi jak nie 2,5tdi "bo be" to dmuchane 1,9tdi). Czyli: w dieslu polecam omijając audi XC70 a nie A6 C5

a, jeżeli już z audi ma być to tak jak napisałem powyżej.