.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:20:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Chłodnica C4?
PostNapisane: 01.lut.2005 21:05:47 
Użytkownik

Czy chlodnica od TDI C4 bedzie pasowac do 2.6 V6? a moze od B4 bedzie pasowac bo taka tez mam na oku

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2005 21:54:12 
Klubowicz

Słuchaj... robisz rzeźbę z tym samochodem... zacznij szukać części do swojego modelu to będziesz miał o połowę kłopotów mniej... Spasować wszystko się da (teoria moich blacharzy) - tylko jak to będzie później działało i wyglądało... Jak jeszcze troszkę pojeździsz tym autem to już sam nie będziesz wiedział co od czego masz... a to nawet tuning nie jest :/

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2005 22:54:19 
Użytkownik

Zadnej rzeby na pewno nie robie i nei wiem skad taka opinia, sa chlodnice do wziecia na aukcjach ale bez zdjec wiec skad mam wiedziec jak wyglada i czy pasuje,a nei mam wlasnei zamiaru szukac czesci nie od mojego modelu,gdybm tak robil to nei pytal bym czy chlodnica bedzie pasowac, a ja wcale nie mam zamiaru jej spasowac :D

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2005 23:11:52 
Klubowicz

Rzeźbisz... i to jak bardzo! A kolektor od 2.8 z silniczkiem krokowym? Też próbujesz iść w zaparte i to założyć jak wszyscy mówią, że to będzie źle działało... Wiesz... kupiłem kiedyś takie auto, co kilka części miało od innych aut i niezbyt mam dobre myśli o poprzednim właścicielu... a gość rzeźbił, bo nie było go stać pojechać do sklepu i kupić... Audi to nie maluch albo CC (:P) więc trzeba je robić porządnie...

A wracając do tematu - poszukaj dokładnie takiej chłodnicy jak potrzebujesz...
Z TDI według etki nie pasuje, pasuje natomiast z AAH (2.8), z ABC (2.6) i ACZ (2.6) - ale do tego jest jeszcze rozróżnienie na chłodnicę w samochdozie z klimą i bez... pasować inne mogą, ale to nie będą te same!!

Numer katalogowy dla Ciebie to:
4A0 121 251 K (bez klimy - VALEO)
4A0 121 251 Q (z klimą - AKG)

Wszystkie inne motory (prócz AAS) mają tą samą chłodnicę (ale silniki są wyraźnie mniejsze, więc nie polecam podmiany!)

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2005 23:28:22 
Użytkownik

no kolektor mam, to prawda, ale jezeli o to akurat chodzi to nei mam z tym problemow,samochod chodzi bez problemu i wcale nie za duzo pali,a silniczek chce zamontowac zeby meic ssanie jak odpalam na benzynce :). Dzieki za porady o chlodnicach, teraz wiem czego szukac. A tak na marginesie mam pytanie bo widzialem ze zmieniles zarowki na mocnijesze w desce, ja chailbym sobie tylko wzomocnic do wskzowek,czy sa tam jakies konretne zarowki do samych wskazowek? czy tylko te dookola daja swietlo tez na wskazowki?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1